Discovery Vision, despre viitorul Land Rover
18.04.2014
        
Distribuie acest articol!   

Prin acest concept, prezentat in cadrul Salonului de la New York, Land Rover dezvaluie o serie de detalii care se vor regasi la designul si tehnologia de pe viitoarele sale modele. Conceptul Discovery Vision prefateaza, de asemenea, viitoarea generatie a binecunoscutului model Discovery, care este asteptata in productie anul viitor.

Land Rover spune ca viitorul sau SUV Discovery va fi "modern" si "premium". Din punct de vedere estetic, acesti termeni se traduc prin adoptarea noii identitati vizuale, existenta deja la Range Rover, Evoque si Sport.

La interior, Discovery Vision afiseaza o excelenta polivalenta, cu 7 locuri in configurare standard, dar care poate fi refacuta pentru 6 sau 5 locuri si, la nevoie, chiar 4, in modul limuzina. Gadgeturile si solutiile inteligente de configurare, transport sau depozitare sunt omniprezente la bord. De retinut noul tip de piele folosit la interior, denumit Folizzo, lavabil si rezistent la patarea cu grasimi.


Noua generatie HMI (interfata om-masina) permite recunoasterea unor gesturi  facute cu mana sau degetele, cu scopul de a evita declansarea accidentala a unor functii. La fel de impresionanta este si sticla inteligenta, prezenta pe toate suprafetele vitrate ale automobilului. Este vorba de o sticla high-tech, capabila sa afiseze imagini sau informatii. Astfel, pot fi proiectate informatii turistice referitoare la anumite destinatii, dar si imagini preluate de la camera video, care sunt afisate in campul vizual al soferului, atunci cand efectueaza anumite manevre. De asemenea, pe parbriz pot fi proiectate imagini preluate de camerele video instalate pe calandru, pentru a facilita deplasarea in teren accidentat. In fine, unele functii ale conceptului Discovery Vision pot fi controlate de la distanta, prin smartphone sau tableta.

Distribuie acest articol!