Morgan Plus 8 Speedster, pentru marcarea centenarului
25.04.2014
        
Distribuie acest articol!   

Morgan Motor Company, unul dintre putinele nume ale industriei auto care au supravietuit in timp pastrandu-si in mare parte stilul clasic, sarbatoreste anul acesta 100 de ani. Cu o productie anuala relativ mica, de ordinul a catorva sute de exemplare, Morgan este un constructor clasic de automobile sport cu sediul in Anglia. Pentru a marca implinirea unui secol de la producerea primului sau automobil, Morgan anunta modelul Plus 8 Speedster.

Noul model pastreaza stilul clasic Morgan, cu o capota lunga si joasa, marcata in fata de proiectoarele exterioare, in combinatie cu un spate scurt, abrupt. Sub aceasta arhitectura clasica se ascunde o tehnologie moderna, un V8 de origine BMW, de 4,8 litri si 367 CP (acceleratie 0-100 km/ora in 4,2 secunde). Transmisia poater fi manuala sau automata ZF, in ambele cazuri cu sase trepte. Insolita combinatie intre clasic si modern se regaseste, de pilda, si la caroseria moderna, care foloseste sasiul din aluminiu, ce contrasteaza cu… arhaicele curele din piele folosite la inchiderea capotei.


Morgan ofera pentru noul Plus 8 Speedster o paleta larga de personalizare, insa preturile nu au fost comunicate inca. Se stie, in schimb, pretul de plecare: 70.000 de lire sterline. Productia va debuta in iunie, primele livrari fiind programate in cursul verii.

Distribuie acest articol!