Aspect improspatat pentru Audi A7 Sportback
26.05.2014
        
Distribuie acest articol!   

Dupa patru ani de la lansare, Audi A7 Sportback primeste obisnuita operatiune de revizuire de la mijlocul duratei de viata. Noua versiune cu facelift isi va face aparitia pe pietele europene in toamna acestui an.

Chiar daca nu era imbatranit, iata ca marele coupe cu 5 usi vine cu cateva revizuiri de ordin estetic si tehnic. Cele mai vizibile schimbari la exterior vizeaza forma farurilor. Tehnologia Audi Matrix LED, inaugurata pe A8, este disponibila acum optional si pe A7 Sportback, in timp ce blocurile spate dispun de tehnologia LED in dotarea standard. Dimensiunile si volumele au ramas neschimbate, iar modificarile de la interior sunt infime si vizeaza mai mult alegerea materialelor.

In privinta motorizarilor, Audi promite mai multa putere si mai multa eficienta. Oferta cuprinde doua versiuni pe benzina TFSI si doua diesel TDI, cu puteri intre 218 si 333 CP. Aici sunt incluse versiunile 3.0 TDI clean diesel de 272 CP si 3.0 TDI biturbo clean diesel de 320 CP. Aceasta din urma este cuplata la o transmisie tiptronic cu 8 rapoarte, celelalte versiuni fiind cu transmisie cu dublu ambreiaj S tronic in 7 trepte.


In fine, operatiunea de facelift vizeaza si versiunea sportiva, S7 Sportback. In acest caz, motorul V8 de 4.0 litri are puterea marita de la 420 la 450 CP. Operatiunea de revizuire a inclus si cateva elemente aerodinamice, care au capatat un plus de agresivitate, dand modelului un aspect mai apropiat de cel al varfului de gama, RS7. Apropo de RS7, aceasta versiune nu va fi disponibila in varianta revizuita mai repede de un an, poate chiar doi!

Distribuie acest articol!