Edge, cel mai mare SUV Ford din Europa
26.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

Ford a prezentat noul Edge, cel mai mare SUV din gama europeana a gigantului american. Produs in Canada, Edge se va asambla si in Rusia, urmand sa isi faca aparitia pe piata pana la finele anului viitor.

Edge a ajuns la a doua generatie, insa este un model necunoscut pentru Europa, prima generatie fiind comercializata doar in SUA si anumite piete tinta, precum Rusia. De cativa ani, insa, Ford aplica o noua politica in privinta modelelor sale – globale, adica identice si in acelasi timp comercializate pe diferite continente. Asa se face ca modele tipice pentru Europa, precum Focus, si-au facut aparitia si pe alte piete, in vreme ce clasicele americane, precum Mustang si, iata, Edge, isi fac intrarea in Europa.

Ca stil, Edge pastreaza mult din aerul american, cu un calandru masiv. Versiunea de serie este foarte apropiata de prototipul expus in noiembrie anul trecut, la Salonul de la Los Angeles.


Edge sta bine la capitolul tehnologie. Dintre dotarile in voga merita amintite sistemul de conectivitate SYNC, cel de franare automata in oras si cele de monitorizare a unghiului mort sau de recunoastere a semnelor de circulatie. Consola centrala este organizata pe doua nivele, partea superioara fiind dominata de ecranul tactil incadrat de difuzoarele de aer.

"Fratele mai mare" al modelelor crossover EcoSport si Kuga masoara 4,70 metri lungime si se anunta mai spatios decat concurentii directi. Dispune de directie adaptiva in functie de viteza de rulare si este primul Ford din Europa care are un dispozitiv de reducere a zgomotului din habitaclu prn intermediul sistemului audio.

Edge are o platforma comuna cu Mondeo. In Europa vor fi oferite doua motorizari diesel: 2.0 TDCI de 180 CP cu transmisie manuala in 6 trepte si 2.0 TDCI de 210 CP cu o cutie automata cu 6 trepte. Transmisia integrala va fi disponibila in dotarea standard.

Distribuie acest articol!