Facelift pentru Peugeot 508
20.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

Atunci cand a fost lansata, in 2010, limuzina 508 a inlocuit doua modele din varful gamei Peugeot: 407 si 607. Este, in continuare, nava amiral de la Peugeot, fiind asamblata atat in Franta, la Rennes, cat si in China, la Wuhan. Incepand de la lansarea comerciala si pana in prezent s-au vandut aproape 370.000 de exemplare, iar din septembrie anul acesta va debuta pe piata europeana versiunea revizuita.

Din punct de vedere estetic, 508 facelift are un aspect mai dinamic si mai impunator, in ciuda faptului ca grila frontala a fost micsorata. Binecunoscutul logo cu leul Peugeot a revenit in centrul calandrului, iar farurile beneficiaza acum de tehnologia LED. La interior, bordul este dominat de noul ecran tactil cu diagonala de 7 inch.

Peugeot 508 sta bine si la capitolul dotari high-tech: acces si demaraj fara cheie, sistem de asistare a luminilor de drum, climatizare separata pentru patru zone, etc. La lunga lista de dotari se adauga si cateva noutati pentru acest model: sistem de supraveghere pentru unghiul mort, camera video pentru mersul cu spatele si conectivitate de ultima generatie.

Dintre noutatile de sub capota, merita remarcat noul 1.6 THP de 165 CP cu sistem Stop&Start, ce poate fi asociat cu o trasmisie manuala sau cu una atomata, ambele cu sase trepte. Acest motor inlocuieste vechiul 1.6 THP de 156 CP. Din oferta de motoare nu lipsesc versiunile diesel 2.0 BlueHDi, precum si tehnologia HYbrid4.

Distribuie acest articol!