Iata noul BMW X6
06.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

BMW lanseaza a doua generatie BMW X6, primul Sports Activity Coupe (SAC), aparut in 2008 si vandut pana acum in circa 250.000 de exemplare. Stilul general este apropiat de cel a noului X5 si nu prea are nimic surprizator.

Totusi, evolutia este evidenta, in comparatie cu generatia anterioara. Pe de alta parte, noul X6 dispune de cele mai noi tehnologii BMW si are inca de la momentul lansarii de pachetele M Sport si Design Pure Extravagance, precum si de personalizarile exclusiviste BMW Individual.


Reamintim, BMW X6 a deschis nisa SUV-urilor coupe. A trecut insa ceva vreme de atunci, astfel ca era timpul unei improspatari, prin lansarea unei noi generatii. Imaginile ne dezvaluie partea frontala mai dinamica, mai expresiva, in timp ce modificarile cele mai mari sunt la spate, cu parasocul si grupurile optice complet redesenate. Profilul, in schimb, nu surprinde deloc, fiind foarte asemanator cu cel al generatiei actuale. Interiorul imbina spatiul generos cu dotarile sport specifice modelului si ambianta luxoasa, in timp ce designul si pachetele de dotari evidentiaza stilul exclusivist al noului BMW X6. Pachetul Design Pure Extravagance adauga accente de inalta calitate atat la interior, cat si la exterior.

Gama de dotari standard este acum mai bogata si include faruri bixenon, jante de 19 toli din aliaj usor, operare automata a hayonului si transmisie sport Steptronic cu opt trepte, cu clapete pe volan pentru schimbarea vitezelor, precum si tapiterie cu piele, aer conditionat reglabil pe doua zone, oglinda retrovizoare cu efect antiorbire si pachet de siguranta Driving Assistant din portofoliul BMW ConnectedDrive. Volumul standard al portbagajului este de 580 litri si poate ajunge pana la 1.525 litri, prin rabatarea banchetei.


Gama de motoare disponibile (consum mediu mixt: 9,7-6,0 l/100 km; emisii CO2: 225–157 g/km) consta din propulsorul V8 de ultima generatie care dezvolta 330 kW/450 CP pentru BMW X6 xDrive50i, un motor diesel cu sase cilindri dispusi in linie care ofera 190 kW/258 CP pentru BMW X6 xDrive30d si inca un agregat cu aceeasi configuratie, cu trei turbocompresoare – 280 kW/381 CP -, pentru BMW X6 M50d. Pe langa faptul ca asigura performante semnificativ imbunatatite, noul BMW X6 beneficiaza si de o reducere cu pana la 22% a consumului mediu mixt datorita tehnologiei BMW TwinPower Turbo, transmisiei sport Steptronic cu opt trepte (disponibila standard), numeroaselor tehnologii BMW EfficientDynamics, optimizarii ce a redus masa si aerodinamicii imbunatatite.


Noul model este pregatit de lansare pentru luna decembrie a acestui an. In primavara lui 2015, BMW X6 xDrive35i (225 kW/306 CP) si BMW X6 xDrive40d (230 kW/313 CP) vor completa gama.

Disponibil standard pentru toate modele, sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive optimizeaza tractiunea, stabilitatea directionala si dinamica in viraje, in functie de situatie. Pentru o dinamica imbunatatita, xDrive poate fi combinat optional cu pachete de suspensie adaptiva, inclusiv Dynamic Performance Control.

Distribuie acest articol!