SEAT Leon X-PERIENCE, un allroad quattro spaniol
24.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

Familia de versiuni Leon este mai variata ca oricand, iar ultimul venit este un break in stil offroad, botezat X-PERIENCE. Debutul oficial este programat pentru la toamna, in cadrul Salonului de la Paris.

Dupa reteta Allroad de la Audi, Alltrack la Volkswagen, sau Scout de la Skoda, X-PERIENCE dispune de protectii suplimentare pe usi si la pasajele rotilor, scuturi cu aspect metalic si jante pe 17 inch (optional, pe 18 inch). Caroseria este derivata din versiunea break, denumita ST.


Leon X-PERIENCE nu mizeaza doar pe look, pentru ca dispune de o tractiune integrala permanenta, iar garda la sol a fost marita cu 15 mm, pentru a face fata cu brio drumurilor grele. Motorizarile disponibile sunt cu puteri intre 110 si 184 CP. Varful de gama este un 2.0 TDI cuplat la transmisia DSG, care accelereaza 0-100 km/ora in 7,1 secunde si atinge viteza maxima de 224 km/ora. Toate acestea, cu un consum de doar 4,9 litri/100 km, in ciclu combinat. Cei care nu tin neaparat la astfel de performante vor aprecia, cu siguranta, versiunile 2.0 TDI de 150 CP si 1.6 TDI de 110 CP. Pe benzina, motorul 1.8 TSI de 180 CP este si el disponibil cu transmisie DSG.


Comercializarea va incepe abia in prima parte a anului viitor. Este de asteptat ca nouL SEAT Leon X-PERIENCE sa fie ma scump cu 3.000-4.000 de euro fata de un ST clasic. Chiar si asa, acest "allroad quattro spaniol" va fi o alternativa foarte interesanta la Audi A4 Allroad, prin prisma pretului.

Distribuie acest articol!