BMW Group si Samsung SDI extind parteneriatul in domeniul bateriilor
18.07.2014
        
Distribuie acest articol!   

BMW Group si Samsung SDI planuiesc sa-si extinda parteneriatul in producerea si furnizarea de celule de baterii pentru electromobilitate. In acest sens, cele doua companii au semnat un acord bilateral la Seul. Pe parcursul urmatorilor ani, Samsung SDI va furniza BMW Group celule de baterii pentru BMW i3, BMW i8 si modele hibrid viitoare. Cele mai importante elemente ale acordului sunt cresterea cantitatilor livrate pe termen mediu, ca reactie la cererea in crestere pentru electromobilitate si dezvoltarea tehnologica viitoare a celulelor de baterii.

Prin parteneriatul cu Samsung SDI, inceput in 2009, BMW Group are acces la tehnologia de ultima ora din domeniul acumulatorilor litiu-ion. Un alt factor important in alegerea Samsung SDI a fost faptul ca sud-coreenii tin cont de sustenabilitatea celulelor pentru baterii litiu-ion pentru o productie ecologica si recuperarea ulterioara a materialelor in timpul dezvoltarii produsului.

Acumulatorii de inalta tensiune pentru BMW i3, BMW i8 si viitoarele automobile hibrid sunt produse pe linia ultramoderna de asamblare a uzinei BMW din Dingolfing. Singurele componente furnizate sunt celulele – altfel, bateriile de inalta tensiune sunt dezvoltate si produse intern intr-un porces de optimizare continua, pe baza experientei acumulate cu acumulatorii dezvoltati anterior pentru modele precum BMW ActiveHybrid 3, BMW ActiveHybrid 5 si BMW ActiveE.

Extinderea colaborarii cu Samsung SDI subliniaza strategia BMW Group privind electrificarea suplimentara. Continuarea parteneriatului confirma si succesul inregistrat de BMW i. Cererea clientilor pentru BMW i3 ramane la un nivel ridicat. In plus, in prima jumatate a anului 2014, BMW Group a vandut deja aproximativ 5.400 de automobile BMW i3.

Livrarile BMW i8 au inceput in luna iunie pe principalele piete internationale. Cererea este deja semnificativ mai mare decat productia planificata pentru faza de inceput.

Distribuie acest articol!