Ettore Bugatti, ultima "legenda" Veyron
08.08.2014
        
Distribuie acest articol!   

Ultimul Bugatti Veyron din seria "Legendelor" aduce un omagiu fondatorului marcii, Ettore Bugatti. Al saselea model special din seria "les Legendes de Bugatti" va fi dezvaluit oficial zilele viitoare, in California, SUA, la Concursul de Eleganta de la Pebble Beach.

Este un Veyron Grand Sport Vitesse inspirat din cel mai luxos model produs vreodata de Bugatti, celebrul Type 41 Royale. Mai exact, de exemplarul produs in 1932, care are numarul de sasiu 41111.

Partea frontala si usile sunt finisate cu aluminiu lustruit, in timp ce jantele din aliaj usor pastreaza stilul conceput de Ettore Bugatti pentru modelele de curse, precum Type 35, in doua tonuri. Interiorul este imbracat in piele de Cordoba iar celebrul elefant, mascota creata de Rembrandt Bugatti, si-a gasit locul pe o placheta, in prelungirea consolei centrale.


Sub capota se afla impresionantul propulsor W16 de 8,0 litri cu 4 turbine, ce dezvolta 1.200 CP si 1.500 Nm. Performantele sunt pe masura: 0-100 km/ora in 2,6 secunde si viteza maxima de 408 km/ora.

Ca toate celelalte modele speciale din seria "Legendelor", si editia Ettore Bugatti va fi produsa in doar trei exemplare. Pretul, ca atare: 2,35 milioane de euro fiecare!

Distribuie acest articol!