Iata noul Volvo XC90
27.08.2014
        
Distribuie acest articol!   

Dupa 12 ani de cariera de succes, primul SUV din istoria Volvo urmeaza sa fie inlocuit. Al doilea model complet nou, dupa V40, din "era Geely" (compania chineza fiind, dupa cum se stie, propietarul constructorului suedez), a fost prezentat oficial la Stockholm.

Cu un accentuat look germanic, noul Volvo XC90 nu aduce mari noutati in plan estetic. Liniile ferme evoca robustetea si masivitatea si sugereaza o intoarcere la origini. Sobrietatera este dominanta si la interior, unde finisajele sunt, evident, in stil "high end". A doua generatie XC90 adopta noul limbaj de design Volvo, anticipat de prototipurile Concept Coupe, Concept XC Coupe si Concept Estate, prezentate in ultimii doi ani, limbaj ce va fi adoptat de toate modelele noi din gama.


Noul SUV va juca un rol important in strategia marcii si prin prisma platformei pe care o inaugureaza, fiind primul model de serie conceput pe noua SPA (Scalable Product Architecture).

Lista lunga de sisteme de asistenta la volan si de securitate oferite la bord constituie un alt argument major al noului XC90 – de asemenea, in spiritul brandului.


Gama de propulsoare va fi extinsa cu mai multe motoare termice. Acestora li se va alatura o versiune hibrid T8 Twin Engine de 400 CP.

Noul XC90 va fi vedeta standului Volvo la Salonul de la Paris, de luna viitoare. Aparitia sa pe piata nu va avea loc, insa, mai devreme de 2015.

Distribuie acest articol!