Noile modele smart, disponibile si in Romania
21.08.2014
           
Distribuie acest articol!   

Dupa premiera mondiala de la Berlin, de la mijlocul lunii iulie, si in paralel cu roadshowul smart care va trece prin 15 orase europene, noile generatii ale modelelor smart devin disponibile pentru vanzare. Pornind de la 9.155 euro fara TVA (11.352 euro cu TVA inclus), noul smart fortwo are acelasi pret standard ca cel al modelului precedent, iar noul smart forfour este disponibil de la 9.710 euro (12.040 euro cu TVA inclus) – valori valabile pentru ambele modele echipate cu motorul de 52 de kW si transmisie manuala, in echipari standard. Primele autovehicule smart de noua generatie vor fi livrate clientilor incepand cu data de 22 noiembrie 2014. Motorul de top, turbo cu 66 kW/90 CP, va fi disponibil din luna decembrie 2014, iar transmisia cu dublu ambreiaj (twinamic) va putea fi achizitionata din primavara anului 2015.

Chiar si in versiunile standard, smart fortwo si forfour sunt echipate complet din punctul de vedere al sigurantei si al dotarilor de confort. Acestea includ lumini de rulare pe timp de zi cu LED, inchidere centralizata cu telecomanda, atentionare/verificare vizuala a inchiderii si imobilizator, cruise control cu limitator variabil de viteza, indicator al temperaturii exterioare cu atentionare de inghet, instrumentar de bord cu display LCD monocrom si computer de bord, alaturi de geamuri actionate electric pentru portierele fata.

Passion, prime si proxy sunt noile denumiri ale liniilor de echipare disponibile pentru smart fortwo si smart forfour. Ele ofera o diferentiere vizuala intre modele, mai ales la interior. Passion este o echipare cu stil, moderna, ce ofera posibilitatea optarii pentru combinatii ale culorilor negru/portocaliu sau negru/alb pentru interior. Volanul multifunctional este imbracat in piele, instrumentarul de bord include un display TFT color cu diagonala de 3,5 inch, iar sistemul de directie Direct-Steer combina in mod ideal confortul cu o functionalitate exemplara. Costul suplimentar pentru aceasta echipare, adaugat costului de baza, este de 1.448 euro cu TVA, pentru ambele modele smart.


Scaunele imbracate in piele neagra, cusuta cu fir gros de culoare alba, volanul multifunctional si schimbatorul de viteze imbracat in piele ii confera unei masini cu linia de echipare prime un interior cu aspect clasic si elegant. Dotarile oferite standard pentru aceasta echipare includ sistemul de directie Direct-Steer, scaune incalzite pentru sofer si pasagerul din dreapta si sistemul de atentionare la parasirea benzii de rulare Lane Keeping Assist. Costul suplimentar, adaugat pretului standard, este de 2.074 euro cu TVA pentru fortwo si 2.240 euro cu TVA pentru forfour.

Echiparea proxy se diferentiaza in gama noilor modele smart deoarece ofera un interior inovator, demn de un trendsetter. Principalele dotari care o caracterizeaza si care transforma complet interiorul sunt plafonul panoramic si scaunele imbracate in material ecologic asemanator pielii naturale si material textil in culorile alb/albastru. Pachetul Cool & Audio ofera optiuni speciale de entertainment si climatizare, iar pachetul Sport cu jante din aliaj usor cu diametru de 16 inch sunt perfecte pentru un stil de condus dinamic. Costul aditional, adaugat pretului de pornire, este de 3.532 euro cu TVA pentru fortwo si 3.647 euro cu TVA pentru forfour.

Modelele edition #1 pentru smart vor fi disponibile doar pentru o perioada limitata de timp. Echiparea speciala a acestora ofera o stilizare speciala cu celula de siguranta tridion vopsita in nuanta "lava orange", iar panourile caroseriei sunt albe pentru fortwo si "gri grafit" pentru forfour. Alte caracteristici speciale de design sunt jantele din aliaj usor cu diametrul de 16 inch vopsite in negru, suspensia sport care coboara garda la sol cu 10 mm fata de cea standard si plafonul panoramic cu protectie solara.


Interiorul este coordonat perfect cu designul exclusiv al exteriorului: scaunele sunt imbracate in material textil in combinatia de culori negru/portocaliu, bordul si panourile centrale ale portierelor in material textil portocaliu, iar insertiile din interior sunt de culoare negru/gri. Volanul sport multifunctional are un design in trei spite si este imbracat in piele, la fel si mansonul schimbatorului de viteze. Pedalierul este creat intr-un stil sportiv, din otel inoxidabil polisat combinat cu elemente din cauciuc anti-alunecare. Covorasele sunt din velur si sunt inscriptionate edition #1, iar partea inferioara a hayonului ofera spatii de depozitare speciale. Dotarea standard a editiilor speciale include functii de confort precum sistemul de directie Direct-Steer, pachetul Cool & Audio, instrumentar de bord cu display color TFT, consola centrala cu sertar si suport dublu pentru pahare sau sticle, lumina de citit pentru pasagerul din dreapta, oglinzi pentru parasolare, spatiu de depozitare a ochelarilor pentru sofer, maner de sustinere in plafon pentru pasagerul din dreapta, iluminarea portbagajului si manere pentru deschiderea portierelor in finisare cromata. Preturile pachetului Edition 1 sunt de 3.225 euro cu TVA pentru smart fortwo, respectiv 3.579 euro cu TVA pentru smart forfour.

Distribuie acest articol!