Noua Skoda Fabia: compacta ingenioasa si spatioasa
31.08.2014
        
Distribuie acest articol!   

Noua Skoda Fabia nu impresioneaza doar prin designul emotional, ci este de asemenea mai practica si mai ingenioasa ca niciodata. Noul model ofera spatiu pentru cinci ocupanti si bagajele acestora, chiar daca dimensiunile exterioare sunt compacte si este extrem de agila si usor manevrabila. Portbagajul este cel mai mare din segmentul masinilor de mici dimensiuni. Dupa cum ne-a obisnuit deja Skoda, noua Fabia este disponibila cu pana la 17 detalii Simply Clever, dintre care 9 dotari sunt noi.

„Noua Skoda Fabia este un adevarat campion in privinta caracterului practic, permitand variate posibilitati de utilizare. Este masina ideala pentru mobilitatea moderna, fiind totodata practica in oras si combinatia perfecta intre emotional si functional”, a declarat Frank Welsch, membru al Consiliului de Administratie Skoda, responsabil pentru Dezvoltarea Tehnica.

Skoda Fabia ofera mult spatiu pentru ocupanti si bagaje. Spatiul pentru pasageri este mai lung si mai lat decat pana acum si totodata soferul si pasagerii au mai mult spatiu la cap. Desi noua Skoda Fabia este cu 8 mm mai scurta decat predecesoarea sa, interiorul are o lungime cu 8 mm mai mare, de 1.674 mm. Latimea in dreptul coatelor a crescut de asemenea, in fata la 1.401 mm (plus 21 mm), in spate la 1.386 mm (plus 2 mm).


Portbagajul este cel mai mare din segment, cuprinzand 330 litri, adica cu 15 litri mai mult decat pana in prezent si cu mult mai mult decat la concurentii relevanti. Cu bancheta rabatata, volumul de incarcare creste pana la 1.150 litri. Datorita deschiderii late, de 1.098 mm, a hayonului care se deschide pe o inaltime mare, de 1.915 mm, si a pragului coborat al portbagajului (659 mm), incarcarea este foarte facila. Spatiul de incarcare are o latime de 960 mm, adica cu 2 mm mai mult decat la generatia anterioara.

Pentru prima data la o Skoda, noua Fabia dispune de tehnologia  MirrorLink. Aceasta transpune aplicatiile smartphone-urilor pe display-ul sistemului de infotainment. Astfel, de exemplu, utilizarea softului de navigatie sau ascultarea muzicii personalizate la bordul masinii capata o noua calitate. Conexiunea se face rapid si simplu. Cu un cablu USB, trebuie doar conectat smartphone-ul cu sistemul Bolero, activat modul MirrorLink de la sistemul radio si apoi aplicatiile certificate MirrorLink vor fi „oglindite” pe ecranul sistemului de infotainment.

Foarte utila este si o alta functie – SmartGate. Aceasta permite pentru fiecare calatorie memorarea si utilizarea mobila in anumite aplicatii ale smartphone-ului a anumitor informatii despre automobil, ca de exemplu consumul, viteza medie, costurile si altele. Transferul de date se face fara fir, prin WiFi.

Distribuie acest articol!