Audi prezinta noul TT Roadster la Paris
28.09.2014
        
Distribuie acest articol!   

Dupa o serie de prototipuri derivate din cea de-a treia generatie TT, Audi a dezvaluit, in sfarsit, versiunile oficiale TT Roadster si TTS Roadster. Cele doua decapotabile isi vor face debutul in cadrul Salonului de la Paris.

Conceput initial ca un coupe, iata ca TT adopta cu usurinta, din nou, ipostaza seducatoare de roadster. Din punct de vedere tehnic, diferenta este doar la pavilion, care se poate retrage, gratie unui mecanism special conceput in acest scop. Realizat din magneziu, aluminiu, otel si mase plastice, mecanismul cantareste cu 6,6 kg mai putin decat cel de la generatia precedenta, contribuind la mentinerea unui centru de greutate cat mai jos.

O alta noutate o constituie modul in care se pliaza pavilionul, astfel incat sa afecteze cat mai putin volumul destinat bagajelor. Timpul de retragere este de doar 10 secunde, operatiunea putand fi efectuata si in mers, pana la viteza de 50 km/ora. Cu pavilionul ridicat, coeficientul aerodinamic este foarte bun: 0,30.

Cat despre motorizare, in varf se afla un agregat de 2,0 litri turbo in 4 cilindri de 310 CP. O varianta mai abordabila este cea de 1.8 litri si 180 CP, la fel ca cea diesel 2.0 TDI, cu transmisie manuala in 6 trepte sau automata.

Distribuie acest articol!