Dacia Lodgy Stepway si Dokker Stepway, la Salonul de la Paris
18.09.2014
        
Distribuie acest articol!   

Asa cum anuntam zilele trecute, intr-un articol avand ca tema scaderea cererii pentru modelele Logan MCV, Lodgy si Dokker (vezi link-ul de mai jos), Dacia incearca revitalizarea vanzarilor prin lansarea unor noi versiuni Stepway. Noutatile au fost anuntate oficial printr-un comunicat de presa pe care il redam integral mai jos, prezentarea oficiala fiind programata pentru inceputul lui octombrie, in cadrul Salonului de la Paris.

Dupa Sandero, Dacia lanseaza doua noi modele care preiau denumirea de „Stepway” asociata universului recreational.


Lodgy Stepway si Dokker Stepway sunt un monovolum si un minivan cu aspect indraznet. Cu aceste noi versiuni, Lodgy si Dokker afiseaza un temperament mai robust si adopta o personalitate puternica, inspirandu-se din sfera modelelor de tip crossover.

Cele doua versiuni dispun de numeroase elemente de design specifice: bare de protectie fata (si spate pentru Lodgy) in culoarea caroseriei, scuturi fata si spate crom satinat, proiectoare de ceata fata cu ornamente crom satinat, pasaje de roti cu protectii de culoare neagra, praguri de culoare neagra, ornamente de design Dark Metal pentru barele de pavilion, retrovizoare exterioare si jante din aluminiu, iar pentru Lodgy Stepway, un calandru si un bandou superior al calandrului de culoare neagra.


Lodgy Stepway si Dokker Stepway sunt disponibile in cinci nuante de caroserie, incluzand Bleu Azurite, si afiseaza un stripping cu denumirea Stepway pe portierele din fata. Ambele modele isi afirma atributele de robustete si dinamism manifestate deja de Sandero Stepway.

Lodgy Stepway si Dokker Stepway dispun de o tapiterie specifica cu broderii si cusaturi de culoare albastra. Ceasurile de bord si aeratoarele au de asemenea un contur albastru, nuanta pe care o regasim si in jurul consolei centrale. Aceasta creeaza un contrast placut cu restul elementelor de design interior de culoare gri inchis si accentueaza dinamismul versiunilor Stepway.


Lodgy Stepway si Dokker Stepway reusesc astfel sa completeze gama actuala de modele si propun numeroase echipamente (disponibile in serie sau ca dotari optionale): sistemul multimedia Media Nav, climatizare, limitator-regulator de viteza sau asistenta la parcarea cu spatele. Pentru un plus de confort in utilizarea cotidiana, aceste modele ofera acum si noi spatii de depozitare cu plasa in spatele si pe lateralele scaunelor din fata.


Lodgy Stepway este disponibil in doua variante de motorizare pe benzina: TCe 115 CP si 1.6 MPI 85 CP, ambele asociate unei cutii de viteze mecanice in 5 trepte. Motorul TCe de 115 CP afiseaza un consum de numai 5,7 l/100 km in versiunea de 5 locuri  (in ciclu mixt de utilizare), iar motorul 1.6 MPI 85 CP afiseaza un consum mixt de 7,0 l/100 km.

In varianta diesel, Lodgy Stepway este disponibil cu motorul de 1.5 dCi si dezvolta o putere de 90 sau 110 CP. Aceasta motorizare ofera valori de consum printre cele mai scazute din segmentul sau, respectiv 4,2 l/100 km.


Dokker Stepway dispune de o motorizare pe benzina si doua motorizari diesel. Dokker Stepway propune motorul pe benzina TCe 115 CP care afiseaza un consum de combustibil de numai 5,8 l/100 km in ciclu mixt. In varianta diesel, Dokker Stepway este disponibil cu motorul de 1.5 dCi si poate dezvolta o putere de 75 sau de 90 CP. Acest motor, ce si-a dovedit deja calitatile economice, afiseaza un consum de 4,5 l/100 km in ciclu mixt.

Distribuie acest articol!