Noul BMW 220d Coupe, cu un motor si mai eficient
18.09.2014
        
Distribuie acest articol!   

Echipat cu ultima generatie de motoare ale marcii, BMW Seria 2 Coupe ofera o combinatie fara egal intre sportivitate si eficienta. Cu noul propulsor diesel cu patru cilindri sub capota si transmisia optionala Steptronic cu opt trepte, BMW 220d Coupe realizeaza sprintul de la 0 la 100 km/h in aproximativ 7 secunde, in contextul unor emisii CO2 de numai 99 g/km.

Propulsorul diesel de 2,0 litri face parte din noua familie de motoare a BMW Group. Acesta dispune de ultima versiune a tehnologiei BMW TwinPower Turbo, atinge o putere maxima de 140 kW/190 CP, in timp ce furnizeaza un cuplu maxim de 400 Nm. La BMW 220d Coupe, motorul este combinat cu noua dezvoltare a transmisiei. In consecinta, cu transmisia standard – manuala cu 6 trepte -, automobilul cu doua usi obtine un consum mediu mixt de 4,4-4,1 l/100 km si un nivel al emisiilor CO2 de 115-107 g/km. In combinatie cu transmisia Steptronic cu 8 trepte, nivelurile corespunzatoare sunt de 4,1-3,8 l/100km, respectiv de 107-99 g/km (date in ciclul de testare EU, in functie de dimensiunea anvelopelor). Toate acestea echivaleaza cu o reducere a consumului de combustibil de pana la 0,4 l/100 km si a emisiilor CO2 cu pana la 12 g/km.

Cea mai noua generatie a motoarelor diesel cu patru cilindri din portofoliul BMW ofera atat o eficienta mult optimizata, cat si o multitudine de calitati suplimentare care indeplinesc principiile BMW EfficientDynamics. Comparativ cu motorul anterior, propulsorul care echipeaza BMW 220d Coupe inregistreaza o crestere a puterii cu 5 kW si un cuplu maxim mai mare cu 20 Nm. Mai mult, masa noului motor a scazut cu aproximativ doua kilograme. Evolutii au fost consemnate si in ceea ce priveste confortul acustic si comportamentul de pornire al functiei Auto Start Stop.


Cele mai semnificative calitati ale noului motor diesel cu patru cilindri sunt carterul din aluminiu, arbori de echilibrare integrati, termodinamica imbunatatita, pompa de ulei cu program de control si un turbocompresor cu eficienta optimizata, cu geometrie variabila a admisiei. Optimizata si ea, injectia directa common-rail dispune de injectoare supapa solenoid care garanteaza o furnizare foarte precisa a combustibilului la o presiune maxima de injectie de 2.000 bar. Beneficii suplimentare de eficienta prin noua transmisie manuala cu sase trepte si prin transmisia Steptronic cu opt trepte, si ea dezvoltata suplimentar.

Noua generatie a motorului cu patru cilindri de la BMW 220d Coupe coincide cu introducerea unei noi transmisii manuale cu 6 trepte si cu dezvoltarea suplimentara a transmisiei optionale – Steptronic cu 8 trepte -, ambele fiind aliniate la caracteristicile de performanta ale propulsorului. Noua transmisie manuala a modelului BMW 220d Coupe ofera control al puterii de-a lungul intregului interval al turatiilor, astfel ca sunt optimizate caracteristicile de acceleratie ale automobilului, precum si confortul schimbarii vitezelor. In timpul procesului de schimbare a treptelor, cu ajutorul unui senzor al selectorului de viteze, turatia motorului si arborele de intrare in transmisie sunt sincronizate pentru a asigura o cuplare lina a ambreiajului. Cea mai noua versiune a transmisiei Steptronic cu 8 trepte ofera o eficienta interna mult imbunatatita, un control mai bun al transmisiei si un nou amortizor de vibratii. Acestea duc nu doar la un confort imbunatatit atat acustic, cat si al calatoriei, ci si la un nivel mai bun al dinamicii si eficientei schimbarilor.

In combinatie cu ambele variante de transmisie, cresterile inregistrate de puterea oferita si cuplul dezvoltat de noul motor au un efect pozitiv asupra performantelor si acceleratiei modelului BMW 220d Coupe. Acceleratia de la 0 la 100 km/h a fost imbunatatita cu 0,1 secunde – la 7,1 secunde (transmisie manuala cu sase trepte), respectiv la 7,0 secunde (transmisia Steptronic cu opt trepte).

Distribuie acest articol!