Renault a lansat noul Espace
09.10.2014
        
Distribuie acest articol!   

La 30 de ani de la aparitie, primul MPV european, Renault Espace, se relanseaza. Daca primul Espace, cel din 1984, introducea notiunea de monovolum in lumea auto de pe batranul continent, a cincea generatie adopta elemente de design de la modelele crossover. O schimbare de macaz care vorbeste de la sine despre cresterile si descresterile de pe piata auto, de-a lungul timpului. De asltfel, precedent generatie Espace, chiar daca s-a fabricat vreme de 12 ani (2002-2014), a inregistrat o scadere constanta a cererii. Anul trecut, de pilda, s-au vandut doar 8.000 de exemplare, de 8 ori mai putin decat in 2003!

Cel mai nou Espace se bazeaza pe conceptul Initiale Paris, prezentat anul trecut la IAA Frankfurt. Vorbim despre o caroserie foarte apropiata de cea a conceptului si cu elementele de-acum cunoscute ale noii identitati de brand Renault.

Noul Espace va fi disponibil cu 5 sau 7 locuri, insa la cea de-a doua varianta, spatiul pentru picioare la al treilea rand de scaune este mai mult simbolic.

Lansarea oficiala s-a facut in cadrul Salonului de la Paris, care se afla in plina desfasurare. Comercializarea va incepe pana la mijlocul anului viitor, cu o intarziere de cateva luni fata de termenul initial. Amanarea este necesara pentru a pune la punct unele detalii legate de calitate. In acest sens, Renault beneficiaza de expertiza celor de la Daimler, cu care colaboreaza in cadrul unui parteneriat mai amplu.

Asamblarea se va face la fabrica de la Douai, alaturi de viitoarea generatie Laguna. Asadar, Espace nu se va mai fabrica la Sandouville, unitatea de acolo specializandu-se pe modele utilitare.

 

Distribuie acest articol!