Noile BMW M6 - Coupe, Cabriolet si Gran Coupe
11.12.2014
        
Distribuie acest articol!   

Redam mai jos, integral, comunicatul de presa referitor la operatiunea de facelift a familiei de modele M6 de la BMW.

Noile BMW M6 Coupe si BMW M6 Gran Coupe si noul BMW M6 Cabriolet permit ca BMW M GmbH sa-si reafirme pozitia de lider in segmentul de lux al automobilelor de inalta performanta. Modelele deja prezente pe piata au stabilit noi standarde prin echilibrul perfect intre putere, eficienta, agilitate, confort si lux, calitati specifice modelelor M. Acum, noile BMW M6 Coupe, BMW M6 Cabriolet si BMW M6 Gran Coupe sunt pregatite sa scrie un nou capitol al acestei povesti de succes, alimentat de un concept general cu solutii bune si mai rafinate.

Noile BMW M6 – Coupe, Cabriolet si Gran Coupe isi anunta calitatile de inalta performanta inca dinainte de a se pune in miscare – datorita aspectului atletic si dinamic. Partea frontala marcata de noile faruri LED disponibile standard inspira sportivitate. Se remarca si grila radiatorului specifica M – cu bare duble – si bara fata cu prize largi de aer sunt dovezi elocvente. Puternic sculptate, aripile fata – cu traditionalele "branhii" M ce includ semnalizatoare integrate -, pargurile evazate si jantele M din aliaj usor, de 19 toli (BMW M6 Gran Coupe dispune si de jante M din aliaj usor, de 20 de toli) intaresc prezenta de forta celor trei modele. Aspectul sportiv ale noilor BMW M6 Coupe, BMW M6 Cabriolet si BMW M6 Gran Coupe este completat de bara spate cu insertie a difuzorului integrat, doua seturi de evacuari duble specifice M si logo M6 pe capota portbagajului. Un alt detaliu exclusiv M este acoperisul ultrausor, conturat si din carbon, al noilor BMW M6 Coupe si BMW M6 Gran Coupe, care contribuie la reducerea vizuala a centrului de greutate al automobilelor.

Esenta sportiva si luxoasa de inalta performanta a BMW M GmbH straluceste si in interiorul noilor BMW M6.. Aici, elementele principale sunt volanul M imbracat in piele, cu clapete de schimbare pentru transmisia M cu dublu ambreiaj, cu Drivelogic si M Drive, levierul M al schimbatorului de viteze, Central Information Display tip iPhone, consola centrala in design black panel si versiunea M a BMW Head-Up Display. Interiorul este echipat integral cu piele Merino si decorat cu cusaturi contrastante este completat scaunele sport M ce pot fi reglate electric, finisajele M luminoase pentru pragurile usilor, cu logo M6 logo, si sprijinul M pentru piciorul conducatorului.

Noile BMW M6 Coupe, BMW M6 Cabriolet si BMW M6 Gran Coupe se bucura de performante excelente si eficienta remarcabila, la baza carora sta motorul V8 turbo de 4,4 litri. Acest propulsor high-tech impresioneaza prin tehnologia M TwinPower Turbo inovatoare – o pereche de turbocompresoare TwinScroll, galerii de evacuate incrucisate, injectie directa pe benzina High Precision, dublu VANOS si VALVETRONIC – si ofera calitatile M traditionale, precum cuplul puternic si sustinut inca de la turatii joase, reactii instantanee, un apetit deosebit pentru turatii, livrare liniara a puterii si acustica M specifica. Totodata, motorul turbo M este foarte eficient pentru nivelul de performante oferit.

La noile BMW M6 Coupe, BMW M6 Cabriolet si BMW M6 Gran Coupe, motorul V8 turbo de 4,4 litri dezvolta 412 kW/560 CP pe un interval al turatiilor cuprins intre 6.000 si 7.000 rpm, iar varful curbei de cuplu – atins la 680 Nm – este disponibil pe un interval larg de turatii: 1.500-5.750 rpm. In acelasi timp noile BMW M6 Coupe si BMW M6 Gran Coupe obtine, in ciclul de testare ECE, un consum de 9,9 l/100 km, echivalentul unor emisii CO2 de 231 g/km (BMW M6 Cabriolet: consum mediu mixt: 10,3 l/100 km; emisii CO2: 239 g/km). Aceste date privind consumul si emisiile sunt dovada eficientei superioare a motorului M turbo. Livrarea excelenta a puterii permite ca noul BMW M6 Coupe sa accelereze de 0 la 100 km/h in 4,2 secunde (BMW M6 Cabriolet 4,3 secunde, BMW M6 Gran Coupe 4,2 secunde). Viteza maxima a noului triumvirat BMW M6 este limitata electronic la 250 km/h.

Noile modele BMW M6 transfera puterea motorului catre rotile spate prin intermediul unei transmisii M cu dublu ambreiaj (M DCT) cu Drivelogic, cu sapte trepte. M DCT schimba vitezele fara a intrerupe fluxul de putere si dispune de functia Low Speed Assistant. De asemenea, conducatorul poate opta pentru schimbarea manuala a vitezelor cu ajutorul clapetelor de pe volan. Disponibil standard, diferentialul M activ repartizeaza puterea motorului intre cele doua roti ale puntii spate in functie de situatie si de conditiile de pe traseu, ceea ce imbunatateste tractiunea, agilitatea si siguranta. Franele M din carbon ceramic pot fi comandate optional pentru noile BMW M6 Coupe, BMW M6 Cabriolet si BMW M6 Gran Coupe.

Conducatorii cu ambitii sportive inalte ar prefera ca automobilele lor sa fie echipate cu pachetul Competition, disponibil optional. Conceput sa imbunatateasca manevrabilitatea modelelor M cu o precizie sporita, pachetul Competition adera la principiul aplicat in dezvoltarea tuturor automobilelor BMW M: reglaj detaliat al suspensiei pe baza caracteristicilor de performanta ale motorului cu scopul de a combina performantele maxime cu reactiile controlabile cu precizie, chiar si in situatii de condus dinamic extrem.

Pachetul Competition mareste puterea motorul M turbo la 423 kW/575 CP, plafon disponibil intre 6.000 si 7.000 rpm, iar cuplul maxim ajunge la 680 Nm, atins intre 1.500 si 6.000 rpm (consum mediu mixt: 9,9 l/100 km; emisii CO2: 231 g/km pentru Coupe si Gran Coupe / consum mediu mixt: 10,3 l/100 km; emisii CO2: 239 g/km pentru Cabriolet). Toate acestea scad o zecime de secunda din timpul necesar pentru sprintul de la 0 la 100 km/h pentru noile modele BMW M6. Pachetul Competition dispune si de sistem sport de evacuare, cu tevi de esapament in nuanta negru crom, de jante M din aliaj usor, de 20 de toli, de directie mai directa si de reglaj specific al suspensiei.

Noile BMW M6 parasesc uzina cu o gama vasta si exclusiva de echipamente disponibile standard. Dotari noi sunt culoarea Jatoba metalizat pentru caroserie, echiparea integrala cu piele Merino Aragon si accentele stilistice in nuanta eleganta negru crom. Clientii pot oferi automobilului o amprenta personala prin echiparea cu optiuni din portofoliul BMW Individual. Acesta ofera 11 culori BMW Individual pentru exterior, cinci variante BMW Individual de tapiterie cu piele si trei elemente BMW Individual pentru decorarea interiorului.

Clientii M6 vor avea la dispozitie si solutiile inovatoare privind sistemele de asistare a conducatorului de la BMW ConnectedDrive. Conducatorii cu inclinatii mai sportive sunt publicul-tinta pentru BMW Head-Up Display color, cu design specific M, care include vitezometru, turometru si Shift Lights (indicator luminos de schimbare a vitezelor). Alte noutati sunt aplicatia BMW M Laptimer, conceputa pentru a ajuta conducatorii sa-si analizeze stilul de condus, si aplicatia GoPro, prin care se poate conecta o camera GoPro pentru inregistrarea tururilor rapide de pe circuit, de exemplu.

 

 

 

Distribuie acest articol!