Citroen C4, revizuit
11.01.2015
        
Distribuie acest articol!   

Lansata in 2010 si produsa intr-un numar de peste 450.000 de unitati la fabrica din Mulhouse, Franta, cea de-a doua generatie Citroen C4 este reinnoita in 2015 cu o noua semnatura luminoasa, tehnologii utile si motorizari de ultima generatie. Veritabila referinta in segmentul sau in materie de confort, gama isi consolideaza pozitia de berlina compacta, binecunoscuta pentru menevrabilitatea exceptionala si confortul la volan cu adevarat remarcabil. Design-ul elegant si manevrabilitatea remarcabila denota capacitatea Citroen de a pune creativitatea si tehnologia in slujba confortului.

Noua Gama Citroen C4 include o noua semnatura luminoasa, ce confera un plus de expresivitate partii frontale, gratie noilor faruri de zi cu LED, dar si partii din spate, mai dinamice, gratie stopurilor cu efect 3D. La acestea se adauga noua gama de tapiterii si o consola centrala mai simpla, pe care este centrata tableta tactila de 7 inch.

Confortul este cu adevarat exceptional gratie unui comportament rutier ce filtreaza zgomotele la rulare, fara a face vreun compromis in materie de manevrabilitate. La bord, confortul este imbunatatit cu ajutorul unui sistem acustic de referinta, scaunelor fata confortabile cu functie de masaj si pavilionului panoramic vitrat prevazut cu stor de protectie electric. Citroen C4 ofera un spatiu interior generos datorita ampatamentului de 2,61 m, banchetei spate rabatabile fractionat si portbagajului generos de 408 litri, o adevarata referinta in acest segment;

La bord se regasesc tehnologii utile, precum Sistemul de Acces si Demaraj Maini Libere (ADML) si noua tableta tactila de 7 inch, ce regrupeaza toate functiile media si de navigatie. O serie de tehnologii extrem de utile  sunt, de asemenea, disponibile: Sistemul de Asistenta la Demarajul in Rampa (Hill Start Assist), Controlul Inteligent al Tractiunii sau Sistemul de Monitorizare al Unghiului Mort. Viata la bord in permanenta conectata poate fi experimentata cu Citroen Connect Box (inclusiv sistemul de apelare de urgenta si de asistenta localizata, un carnet  de intretinere virtual si un serviciu dedicat Eco Driving, ce pot fi accesate prin intermediul internetului).

Motorizari de ultima generatie sporesc performantele si reduc consumul. Agregatele in 3 cilindri PureTech si cele BlueHDi sunt conforme normelor de poluare Euro 6. Asociate tehnologiei Stop&Start si anvelopelor cu rezistenta ultra-scazuta la rulare, acestea ofera o economie de carburant remarcabila: 3,3 l/100km si 86 g CO2 pentru motorizarile BlueHdi 100 S&S BVM, respectiv 4,8l/100km si 110 g CO2 la versiunea PureTech 130 S&S EAT6. Noua transmisie automata EAT6 contribuie, de asemenea, la asigurarea unei performante remarcabile.

 

 

 

Distribuie acest articol!