Cine ii va succede lui Winterkorn, la carma Grupului Volkswagen?
13.03.2015
        
Distribuie acest articol!   

Incepand din 2007, Martin Winterkorn se afla la conducerea Grupului Volkswagen, perioada caracterizata de o ascensiune fara precedent. Se stie, in prezent gigantul german este pe punctul de a-i sufla suprematia rivalului japonez Toyota si sa devina lider mondial atat in privinta volumelor de productie, cat si in privinta rentabilitatii. Cu toate acestea, contractul lui Winterkorn (foto) se apropie de final, iar in ceea ce priveste succesorul sunt vehiculate deja doua nume.

De fapt, cele doua nume au fost avansate chiar de catre Martin Winterkorn in persoana. In ambele cazuri, vorbim despre oameni care au lucrat la concurenta: Herbert Diess, fost director de dezvoltare la BMW, respectiv Andreas Renschler, fost inalt responsabil la Daimler, Mercedes. Cei doi sunt deja in solda Volkswagen – Diess la marca VW, iar Renschler sef al diviziei "Trucks".

Winterkorn este convins ca oricare dintre cei doi ar fi capabil sa preia stafeta, la carma VW Group. Totusi, n-ar fi exclus ca Winterkorn sa-si prelungeasca contractul, ceeea ce ar insemna ca, la finele unui eventual nou mandat, el ar urma sa aiba 73 de ani!

Distribuie acest articol!