Noul Hyundai ix20, la Geneva
06.03.2015
        
Distribuie acest articol!   

Noul Hyundai ix20 pastreaza calitatile remarcabile ale modelului original, propunand in plus o gama mai bogata de motorizari, noi tehnologii si cateva modificari de design pentru a spori atractivitatea in randul publicului. De la lansarea modelului din anul 2010, Hyundai a vandut aproape 200.000 de unitati ix20, adjudecand o cota de piata de 9% pe segmentul de monovolume din Europa.

Noul ix20 se remarca prin proiectoarele bi-functionale si blocurile optice spate cu tehnologie LED, dar si prin noua grila frontala hexagonala – semnatura de marca. In plus, pentru a evidentia exteriorul dinamic, sunt disponibile optional capace de roti de 15 inch cu un nou design, dar si noi jante de aliaj de 16 si 17 inch. La interior, noul ix20 se dovedeste la fel de spatios si versatil ca versiunea precedenta, in privinta spatiului in fata (la cap, umeri si pentru picioare). Ampatamentul neobisnuit de lung pentru clasa sa (2.615 mm), al unei masini cu lungimea de 4.115 mm, plus inaltimea de 1.600 mm creeaza un habitaclu generos si practic, caracteristic vehiculelor din segmentul C, senzatia de spatiu putand fi amplificata prin alegerea plafonului panoramic vitrat, cu dubla deschidere, disponibil optional.

Pe langa capacitatea standard a portbagajului de 440 litri, care-l plaseaza ca lider in segmentul sau, versatilitatea modelului este amplificata de scaunele spate rabatabile, care ofera un spatiu pentru bagaje de pana la 1.486 litri. Volanul incalzit, o noua generatie de sistem audio cu radio digital, port pentru iPod si My Music (1GB spatiu de stocare) incorporat, conectivitate bluetooth, USB si AUX, asigura un confort sporit la bordul noului ix20. Modelul beneficiaza in echiparea standard si de un sistem de sase airbag-uri, precum si de ESP, ABS si EBD.

Pentru a creste nivelul de competitivitate al modelului ix20 in clasa sa, acesta beneficiaza de o noua cutie de viteze automata in 6 trepte, dar si de motorizari Euro 6 imbunatatite din punct de vedere al puterii si cuplului, oferind manevrabilitate, consum de carburant si emisii imbunatatite.

Cele doua motoare diesel au fost reconfigurate pentru a oferi un cuplu superior – 240 Nm (1,4 litri) si 265 Nm (1,6 litri) – pornind de la 1.500 rpm. Propulsoarele pe benzina cu distributie variabila continua de 1,4 si 1,6 litri din familia Hyundai Gamma beneficiaza de eficienta sporita, pe cel de 1,6 litri fiind disponibila si transmisia automata in sase trepte, care inlocuieste cutia anterioara de viteze in patru trepte, oferind o economie reala de combustibil. Noua gama de modele respecta normele de poluare Euro 6 privind emisiile de noxe.

Pentru a optimiza performantele in domeniul protectiei mediului inconjurator, noul ix20 BlueDrive beneficiaza de sistem Stop & Go (ISG) integrat, anvelope cu rezistenta redusa la rulare, sistem de management al alternatorului (AMS) si un design aerodinamic al elementelor grilei frontale.

Asemenea tuturor noilor modele Hyundai, ix20 beneficiaza de oferta unica Hyundai, disponibila doar in Europa, pachetul cinci ani garantie fara limita de kilometri. Productia noului model va demara in luna mai 2015, in cadrul uzinei de la Nosovice, in Cehia.

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol!