Dacia Lodgy si Dokker in versiunea Stepway, disponibile in Romania
16.04.2015
        
Distribuie acest articol!   

Incepand cu luna aprilie 2015, versiunile speciale Lodgy Stepway si Dokker Stepway pot fi comandate de clienti in reteaua Dacia din Romania. Lansata in 2009, ca serie limitata in gama Sandero, versiunea Stepway a ajuns, de-a lungul anilor, sa se impuna ca un veritabil succes atat in Romania, cat si la export, vanzarile sale ajungand sa reprezinte, pe unele piete, peste 50% din totalul inmatricularilor modelului Sandero.

Atat rezultatele comerciale, cat si capitalul de imagine pe care si l-a construit in timp aceasta versiune speciala, reprezinta argumentele care au stat la baza deciziei de a include o versiune Stepway si in oferta modelelor Lodgy si Dokker. Prezentate la ultima editie a Salonului Auto de la Paris, aceste versiuni aduc un plus de temperament si personalitate celor doua modele de familie, datorita numeroaselor elemente specifice inspirate din universul vehiculelor crossover:

Printre dotarile suplimentare de pe Stepway se numara bara de protectie fata (si spate, pentru Lodgy) in nuanta caroseriei, ornamentele fata si spate de culoare crom satinat, proiectoarele de ceata cu ornamente de culoare crom satinat, elementele de protectie pentru pasajele rotilor de culoare neagra, barele de pavilion longitudinale Dark Metal (aceeasi nuanta este utilizata pentru carcasa oglinzilor retrovizoare exterioare si pentru jantele de aluminiu) si calandru negru cu bandou superior de culoare neagra.

Lodgy Stepway si Dokker Stepway sunt disponibile in cinci nuanțe, printre care o culoare noua, Bleu Azurite. Pe portierele din fața se remarca stripping-ul specific « Stepway ». Asemenea modelului Sandero Stepway, noile versiuni afiseaza un stil robust.

La interior, Lodgy Stepway si Dokker Stepway dispun de o tapiterie specifica cu broderii si cusaturi de culoare albastra. Conturul indicatoarelor de bord si al aeratoarelor este de culoare albastra, nuanta care se regaseste si pe marginile fatadei centrale a plansei de bord. Aceasta culoare contrasteaza in mod placut cu nuanta tapiteriei, Carbone Fonce, accentuand impresia de dinamism a acestor versiuni.

Lodgy Stepway si Dokker Stepway completeaza gama actuala, fiind dotate cu numeroase echipamente (disponibile in serie sau opțional): sistemul de navigatie si multimedia MEDIA NAV, aer condiționat, regulator-limitator de viteza (cruise control), asistenta la parcarea cu spatele.

Lodgy Stepway este disponibil cu motorizarile pe benzina 1.2 TCe de 115 CP si 1.6 MPI de 85 CP. Aceste motoare sunt asociate cu o cutie de viteze mecanica cu 5 trepte. Motorul TCe de 115 CP afiseaza un consum de numai 5,9 l/100 km (ciclu mixt), ceea ce corespunde unui nivel al emisiilor de CO2 de 135 g/km. Motorul 1.6 MPI de 85 CP consuma numai 7,0 l/100 km (ciclu mixt), ceea ce corespunde unor emisii de 161 g/km3 de CO2. Lodgy Stepway este disponibil de asemenea in varianta diesel, beneficiind de motorul 1.5 dCi in versiunile de 90 CP si 110 CP. Acest propulsor afiseaza unele din cele mai reduse consumuri din segment: respectiv 4,2 l/100 km (echivalent cu 109g de CO2) si 4,4 l/100 km (116g de CO2).

Oferta de motorizari a modelului Dokker Stepway cuprinde un propulsor pe benzina si doua motoare diesel. Oferta pe benzina este constituita din motorul TCe de 115 CP, al carui consum de carburant nu depaseste 5,8 l/100 km in ciclu mixt, ceea ce corespunde unui nivel al emisiilor de CO2 de 135 g/km. In varianta diesel, Dokker Stepway este echipat cu motorul 1.5 dCi in versiunile de putere de 75 CP si 90 CP, motor care se dovedeste deosebit de economic, cu un consum de numai 4,5 l/100 km in ciclu mixt si emisii de CO2 de numai 118 g / km.

In ceea ce priveste preturile, acestea variaza intre 12.500 de euro pentru Dacia Lodgy Stepway echipata cu motorul 1.6 MPI de 85 CP si 15.200 de euro pentru acelasi model, echipat cu motorul 1,5 dCI de 110 CP. In cazul modelului Dokker Stepway, tarifele variaza intre 13.320 de euro pentru motorizarea 1.2 TCe de 115 CP si 14.120 de euro pentru motorizarea 1.5 dCI de 90 CP.

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol!