Noua Alhambra - inteligenta si inovativa
15.04.2015
        
Distribuie acest articol!   

SEAT continua ofensiva de produse cu noua generatie Alhambra. Inteligentul si versatilul model este cu pana la 15% mai eficient datorita noilor motoare si mult mai dinamic multumita cresterii puterii. Alhambra ramane in linia intai a competitivitatii in ceea ce priveste confortul si sistemele de asistenta, precum si conectivitatea inovativa si dotarile de infotainment. Noua Alhambra va fi disponibila in showroom-uri in aceasta vara, precomenzile incepand din luna mai.

“Alhambra a inregistrat un an record de vanzari in 2014. Inovatia, placerea condusului, utilitatea si siguranta sunt cuvinte cheie pentru noua generatie Alhambra, transformand acest model in partenerul perfect pentru un stil de viata activ”, a declarat Jurgen Stackmann, presedintele Comitetului Executiv SEAT S.A. “Acest concept convingator combina cea mai buna functionalitate si tehnologia de varf cu un excelent standard de calitate si executie. In plus, stilul sau inconfundabil SEAT ii ofera o incredibila valoare”.

Gama de motoare pe benzina si diesel a fost complet regandita. Toate variantele disponibila indeplinesc standardul de emisii Euro 6. Unitatile dotate cu injectie directa turbo sunt de asemenea cu pana la 15% mai eficiente. Alhambra TDI cu 85 sau 110 kw, de exemplu, se afla in fruntea clasamentului in acest segment in ceea ce priveste consumul (4.9 l/100 km) si emisiile de CO2 (130 g/km).

Motoarele 2.0 TDI vin cu 85 kw/115 CP, 110 kw/150 CP si 135 kw/184 CP (cuplu de 380 Nm) . Cele doua motoare pe benzina produc 110 kw/150 CP si 162 kw/220 CP (cuplu de 350 Nm), inregistrand 20 CP in plus fata de motorul anterior. Varianta TDI cu 110 kw/150 CP este de asemenea disponibil cu tractiune integrala 4DRIVE.

“Alhambra isi afirma competitivitatea prin consumul redus de combustibil si emisiile scazute de CO2. Cu noile tehnologii inglobate, ofera cea mai buna combinatie de condus dinamic si confort excelent”, a declarat Matthias Rabe, vicepresedinte executiv pentru cercetare si dezvoltare SEAT.

Cu exceptia nivelului entry de pe varianta diesel, toate motoarele pot fi combinate cu versiunea DSG a cutiei de viteze (standard pe motoarele pe benzina de top). Noua generatie DSG asigura un consum redus de combustibil. Imediat ce soferul elibereaza pedala de acceleratie, Alhambra ruleaza cu motorul decuplat.

Noua Alhambra vine cu o noua generatie a sistemului SEAT Easy Connect. Acesta include un touchscreen cu display high resolution  si cele mai noi procesoare pentru o pornire si un calcul al rutei mai rapide, oferind de asemenea, un nivel complet nou de conectivitate.

Functia Multi-Collision Brake este dotare standard pe noua Alhambra. In cazul in care soferul nu mai poate interveni in cazul unui accident, aceasta functie  activeaza automat frana pentru a evita o a doua coliziune. Noua dotare speciala o reprezinta senzorul Blind Spot, care avertizeaza asupra existentei unui vehicul in unghiul mort, la schimbarea benzii de circulatie. Nou in Alhambra este si sistemul DCC (Adaptive Chassis Control). Sistemul regleaza supapele amortizoarelor in termen de milisecunde, adaptand caracteristicile vehiculului pentru a se potrivi perfect conditiilor de drum – pentru confort superior si condus relaxat. Noile scaune cu masaj sunt noutatea absoluta in gama si ofera un nivel exceptional de confort la calatoriile pe distante lungi.

Design-ul modelului Alhambra a fost subtil adaptat. Noile lumini de pozitie cu tehnologie LED se inscriu in semnatura distincta SEAT, subliniind legaturile sale de familie, precum noul logo pe grila frontala modificata si design-ul nou al jantelor. Interiorul vine in noi variante de culoare, designul volanului este similar celui de pe modelul SEAT Leon si o parte din elementele de control au fost redesenate. O noua dotare de confort o reprezinta sistermul de intrare keyless si cel de pornire. Versiunile de echipare au fost regandite astfel incat Alhambra va fi oferita in 3 variante: Reference, Style si Style Advanced.

Distribuie acest articol!