Aegea, noul sedan compact de la FIAT
25.05.2015
        
Distribuie acest articol!   

FIAT prezinta zilele acestea, in cadrul Salonului Auto de la Istanbul, noul sau sedan compact dedicat pietelor emergente, denumit Aegea. Locul ales pentru aceasta prezentare in premiera nu este intamplator, pentru ca Aegea, care inlocuieste vechiul model Linea, va fi produs la uzina FIAT de la Bursa, din Turcia.

Noul FIAT Aegea a fost desenat in centrul de stil al marcii din Italia. Are 4,5 metri lungime, 1,78 metri latime si 1,48 metri inaltime, fiind foarte apropiat de Dacia Logan si Skoda Rapid, doua modele care ii sunt concurente directe. Mai mult, are acelasi volum al porbagajului ca Dacia Logan, de 510 litri. Iar ampatamentul de 2,64 metri asigura un spatiu interior rezonabil.

Aegea dispune de un sistem multimedia cu ecran tactil de 5 inch, Bluetooth, comenzi vocale, citire de SMS, porturi USB si, optional, camera video spate si GPS TomTom.

In privinta motorizarilor, sunt anuntate doua agregate turbo diesel MultiJet II, precum si doua pe benzina, cu puteri cuprinse intre 95 si 120 CP. La capitolul diesel, FIAT anunta consumuri medii excelente, de 3,5 litri/100 km.

Comercializarea in Turcia va incepe in noiembrie 2015. FIAT Aegea va fi disponibil in 40 de tari din zona EMEA, care include Europa, Orientul Mijlociu si Africa. In fine, versiunea sedan ar putea fi completata cu una cu 5 usi si un break, insa nu mai devreme de 2016.

Distribuie acest articol!