SEAT Ibiza facelift - Tehnologie de ultima ora
12.05.2015
        
Distribuie acest articol!   

SEAT lanseaza noua Ibiza, cu un pachet generos de tehnologii inovatoare. Datorita motoarelor noi, a optiunilor individuale de dotare, sistemelor de siguranta aditionale si, inainte de toate, a dotarilor absolut noi pentru conectivitate si infotainment, gama Ibiza este din nou una dintre cele mai bune si polivalente oferte din clasa sa. Cu noul tren de rulare, confortul se ridica la un nivel absolut inedit, iar interiorul cu design nou optimizeaza si mai mult senzatia de calitate. Insa intr-un anumit domeniu n-au fost prea multe de imbunatatit – designul emotional si dinamic al modelului Ibiza este primit extraordinar de bine de catre clienti si este un motiv important pentru achizitia modelului compact spaniol.

“Noua Ibiza, care va ajunge la distribuitori la finele verii 2015, va creste si mai mult succesul de care se bucura  in prezent SEAT. Este un prim exemplu al modului in care Leon, cu formula sa de succes, isi pune amprenta asupra tuturor modelelor din gama noastra. Alaturi de eficienta, calitate si siguranta, am pus un accent deosebit pe aspectul conectivitatii. Noua Ibiza face acum parte din universul celor conectati”, a declarat Jurgen Stackmann, presedintele SEAT. “Ibiza este modelul SEAT cu cel mai mare succes, cu peste 5 milioane de unitati vandute in intreaga lume, in ultimii 30 de ani. Avand o varsta medie de 43 de ani, Ibiza are o baza de clienti exceptional de tineri, cu o cota a femeilor tinere care de asemenea se ridica peste medie".

Conectivitatea reprezinta un aspect central in lumea de azi si un aspect esential la dezvoltarea modelelor SEAT. La noua Ibiza, marca spaniola utilizeaza a doua generatie a sistemelor sale Easy Connect. Noul sistem MediaSystem plus si Navi System pot fi de asemenea optimizate cu functia MirrorLink, care asigura integrarea perfecta a smartphone-urilor in sistemul de infotainment al masinii. Gratie functiei MirrorLink, functiile telefonului mobil si o gama larga de aplicatii pot fi acum utilizate in siguranta de la bordul automobilului. Facand uz de aceasta oportunitate, SEAT si-a dezvoltat propria sa aplicatie pentru MirrorLink, numita SEAT DriveApp. SEAT permite conectarea celor mai frecvent folosite sisteme ale smartphone-urilor. Conexiunea Full Link (compatibila cu MirrorLink, Android Auto si Apple CarPlay) cu Easy Connect oferita pentru SEAT Ibiza inseamna ca soferii noii Ibiza sunt in permanenta conectati, indiferent de smartphone-ul pe care il utilizeaza si ca pot sa se concentreze pe deplin asupra situatiei din trafic. Astfel, SEAT si-a anuntat parteneriatul cu Samsung, pentru dezvoltarea unor solutii tehnice de asigurare a conectivitatii integrale pentru intreaga gama de modele SEAT.

"Cu noua Ibiza, deschidem un capitol nou al conectivitatii. Clientii nostri isi pot continua "stilul de viata digital", chiar si atunci cand sunt in masina.  In orice caz  insa, aspectul principal pentru noi este intotdeauna modul cel mai sigur si cel mai intuitiv de operare a functiilor”, subliniaza Matthias Rabe, vicepresedintele marcii, responsabil pentru Cercetare si Dezvoltare. "Cu noile sale motoare, cu suspensiile sale mult mai confortabile dar totusi inca foarte agile si dinamice, precum si cu noile sale sisteme de asistenta, Ibiza este una dintre cele mai moderne si atractive oferte de pe piata".

Designul exterior al modelului cu cinci usi Ibiza, al versiunii cu trei usi Ibiza SC Sport Coupe si al variantei Ibiza ST Sport Tourer este in continuare extrem de actual si de bine primit de clientii existenti, precum și de potentialii clienti. Astfel, modificarile au fost limitate la noile faruri cu lumini de zi cu LED, noile modele de jante de 16 si 17 inch si de noile culori pentru exterior Moonstone Grey si Chilli Red.

Conceptul din spatele designului marcant al interiorului consta in faptul ca ofera elemente care permit personalizarea deplina si care plac tuturor, asigurand un echilibru uluitor intre expresivitate, functionalitate si precizie, pentru fiecare contur si fiecare suprafata care definesc interiorul. Proportiile sale accentuat orizontale si plansa de instrumente orientata spre sofer asigura mai multa placere la condus, multumita modului in care sunt dispuse toate elementele si a finisajelor placute la atingere (soft-touch). Atentia pentru detalii este vizibila in fiecare element – de la volan, la gurile de ventilatie, plansa de instrumente, ceasurile instrumentelor de bord si sistemul radio. Noua interfata a fost conceputa pentru a sublinia relatia dintre sofer si tehnologie, creand trasaturi de caracter care adauga functionalitate utilizarii primare, in timp ce designul afisajului ofera soferului o referinta fizica.

Designul interior care rezulta astfel reprezinta o reflexie a unui produs care a fost inspirat de si creat in mediul in care lucram, Barcelona, si care prezinta simplitatea formala a trasaturilor de caracter care rezuma imaginea marcii.

Noua Ibiza este la fel de polivalenta si colorata ca viata insasi. Noile pachete Colour Pack, oferite pentru intreaga familie a modelelor Ibiza, asigura un nivel absolut nou al individualizarii. Automobilul compact din Barcelona poate fi adaptat pentru a se potrivi perfect cu fiecare stil personal. Pachetele Colour Pack transmit mesaje indraznete. Bismuth, o nuanta eleganta de maro, precum si Velvet, un violet plin, se numara printre culorile acestor pachete. Oferta mai include si un rosu puternic, un gri rece, precum si alb, negru si albastru – astfel, pentru orice preferinta personala, exista pachetul Colour Pack potrivit.

Avand in vedere si cele trei versiuni de caroserie, cele trei linii de echipare si gama larga de optiuni pentru motoare si dotari, cu siguranta ca exista Ibiza perfecta pentru orice dorinte si necesitati.

Oboseala la volan este in continuarea cauza multor accidente grave. Noul sistem de avertizare in cazul unui nivel ridicat de oboseala, oferit de SEAT Ibiza, identifica, in baza caracteristicilor specifice miscarilor volanului, situatiile in care concentrarea soferului scade si avertizeaza in timp util. Un alt sistem de siguranta este sistemul de franare Multicollision Brake. Dupa o coliziune grava, acesta incetineste automat automobilul pentru a disipa energia cinetica ramasa. Daca airbag-ul a fost activat de coliziunea initiala, sistemul de control electronic al stabilitatii actioneaza franele si activeaza luminile de avarie.

SEAT Ibiza este propulsata de o generatie complet noua de motoare pe benzina si TDI. Motorul pe benzina de intrare in gama are 3 cilindri si capacitatea de 1,0 litru si genereaza 55 kW (75 CP) in versiunea aspirata si 70 kW (95 CP) sau 81 kW (110 CP) cu tehnologie TSI supraalimentata cu turbina. La un cuplu maxim de 160, respectiv chiar 200 Nm, motorul 1,0 TSI ofera o putere de propulsie impresionanta. Un alt propulsor atractiv este motorul cu 4 cilindri 1,4 TSI ACT, cu sistemul de management activ al cilindrilor. Puterea sa optimizata, de 110 kW (150 CP) si cuplul de 250 Nm garanteaza un nivel ridicat al placerii la condus, in timp ce sistemul sau de dezactivare a cilindrilor la sarcina partiala reduce consumul la 4,8 litri conform ciclului standard (toate valorile privind consumul modelului Ibiza corespund acestui ciclu).

Unitatile de 3 sau 4 cilindri indeplinesc, desigur, cele mai actuale cerinte ale normei de poluare Euro 6, avand valori excelente ale consumului de combustibil si emisiilor. Un exemplu este motorul 1,0 TSI Ecomotive de 70 kW (95 CP) care prezinta un consum mediu de doar 4,1 litri la 100 de kilometri, ceea ce inseamna 94 de grame de CO2 la kilometru. Facand parte din gama de noi propulsoare diesel cu trei cilindri, motorul 1,4 TDI de 55 kW (75 CP) are un consum de 3,4 litri, corespunzator unor emisii de 88 de grame per kilometru. Niciuna dintre motorizarile TDI, care genereaza 66 kW (90 CP) sau 77 kW (105 CP), nu consuma mai mult de 3,8 litri.

Motoarele TSI de 81 kW si TDI de 66 kW sunt disponibile optional cu transmisia automata DSG cu dublu ambreiaj, care sporeste confortul. Sistemul Start-Stop este disponibil pentru toate versiunile modelului SEAT Ibiza de noua generatie si opreste motorul cand masina este oprita.

Ibiza a fost dintotdeauna apreciata pentru dinamism si placerea condusului. La aceasta noua generatie, Ibiza a fost si mai mult rafinata, cu un sistem de directie electric deosebit de sensibil. Insa si mai mult au fost optimizate manevrabilitatea si caracteristicile dinamice – arcurile, amortizoarele si barele stabilizatoare fiind complet reconcepute. Sistemul optional SEAT Drive Profile permite amortizarea adaptiva. Sunt disponibile doua moduri: unul cu accent pe confort si unul cu accent pe caracteristici sport. Selectorul Comfort/Sport influenteaza de asemenea intensitatea asistarii directiei.

Cea mai noua generatie de sisteme de infotainment cu operare prin intermediul touchscreen-ului si sistem integrat de navigatie Navi System dispune de receptie radio digitala DAB si permite redarea muzicii de pe iPod sau un smartphone, prin USB sau Bluetooth. Comanda vocala este o dotare a sistemului MediaSystem plus, iar clientul  poate de asemenea opta pentru sistemul MirrorLink pentru integrarea smartphone-urilor, dispunand astfel de conectivitate optima la drum. Pentru o redare cu adevarat fidela a muzicii, este oferit sistemul de sunet SEAT Sound System. Cele sase difuzoare, un bass-box de 10 litri in portbagaj, un amplificator suplimentar si optiunile de reglare individualizata a sunetului vor multumi chiar si cele mai fine urechi.

Patru senzori de parcare optionali cu ultrasunete, in fata si in spate, asigura monitorizarea vecinatatii la manevrele de parcare si avertizeaza acustic si pe display, in cazul unor obstacole. Camera video pentru marsarier este de asemenea disponibila ca dotare optionala. Aceasta ajuta soferul la parcare, afisand linii directoare pe display.

Noua Ibiza este oferira in continuare in cele trei versiuni de caroserie:  cu cinci usi Ibiza SC Sport Coupe si Ibiza ST Sport Tourer. In special varianta combi ofera un caracter uimitor de practic pentru un "ambalaj" atat de compact. In ciuda designului sport, portbagajul este foarte generos, avand un volum de 430 de litri care poate fi extins la 1.164 litri. Pentru cei care au un stil de viata activ, automobilul ofera chiar spatiu pentru 2 biciclete, cu rotile din fata demontate, desigur.

Linia de echipare de baza, Reference ofera deja cele mai importante dotari pentru confort si siguranta. Deasupra acesteia se situeaza versiunea Style, cu sistemul de aer conditionat si touchscreen-ul color incluse in echiparea standard. Ibiza FR este deosebit de atractiva cu designul sau accentuat in fata si in spate si cu jantele din aliaj dedicate. Si mai mult decat pana acum, noua Ibiza poate fi de asemenea perfect adaptata la stilul individual si preferintele individuale, datorita gamei extinse de culori, optiuni si accesorii.

SEAT este singura companie din sectorul auto, care dispune de o capacitate completa de design, dezvoltare, productie si vanzare de automobile in Spania. Membra a Grupului Volkswagen, multinationala are sediul la Martorell (Barcelona), exportand catre 75 de tari peste 80% dintre autovehiculele sale. In 2014, SEAT a vandut la nivel internațional 390,500 de unitați.

Grupul SEAT are 14.000 de angajati specializati, la cele trei centre de productie din Barcelona, El Prat de Llobregat si Martorell, unde sunt fabricate, printre altele, modelele de mare succes Ibiza si Leon. In plus, compania produce modelul Alhambra, in Palmela, Portugalia, SEAT Mii in Bratislava (Slovacia) și Toledo la Mlada Boleslav (Cehia).

 

Distribuie acest articol!