Iata noul SUV Hyundai Creta
30.06.2015
        
Distribuie acest articol!   

Noul SUV de mici dimensiuni Hyundai imprumuta numele de la cea mai mare insula greceasca, Creta, si adopta noul cod de design al marcii, “Fluidic Sculpture 2.0”. Modelul in sine nu mai reprezinta o noutate, avand in vedere ca se vinde deja in China de un an, sub denumirea ix25.

Creta se pozitioneaza in nisa crossover-urilor urbane, inaugurata de Nissan Juke. Intre timp, nisa s-a transformat intr-o categorie extrem de dinamica, acolo unde un model precum Renault Captur face legea, iar celelalte noi aparitii vin tot din Asia – SsangYong Tivoli si Suzuki Vitara.

Numele Creta va fi folosit pentru vanzarile internationale ale acestui model, cu toate ca producatorul inca nu a precizat nimic referitor la pietele pe care va fi disponibil noul SUV. Zvonurile sustin ca premiera europeana va avea loc la toamna, cu ocazia Salonului de la Frankfurt.

In India, care este piata de debut sub noua denumire, Hyundai Creta se vinde in trei versiuni de motorizare: benzina de 1,6 litri (123 CP) si diesel de 1,4 si 1,6 litri, aceasta din urma cu puterea de 128 CP. Toate motorizarile dispun de transmisie manuala cu 6 trepte ca dotare standard, iar la versiunea diesel de 1,6 litri se poate opta pentru transmisia automata cu 6 rapoarte.

In functie de nivelul de echipare, Creta poate fi dotata cu jante din aliaj usor de 17 inch, lumini de zi cu LED, sistem de infotainment si navigatie cu display touchscreen de 5 inch, 6 airbaguri, camera video pentru marsarier si tapiterie din piele.

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol!