Renault Kadjar, disponibil in Romania
24.06.2015
        
Distribuie acest articol!   

Incurajat de succesul inregistrat de Captur pe piata internationala, pozitionat ca lider de vanzari in segmentul B in Europa la finalul anului 2014, cu peste 178.000 de unitati vandute, Renault confirma odata cu lansarea noului Kadjar, o dinamica puternica a planului de produs, dar si viziunea asupra modelelor crossover. Cu noul Renault Kadjar, Renault continua explorarea unui nou segment de piata (C), marcat de un ritm de crestere accelerat in ultimii ani si isi completeaza gama de crossovere alaturi de Captur (segment B) si Koleos (segment D).

Creata in 1999, Alianta strategica Renault-Nissan a vandut 8,4 de milioane de vehicule in aproape 200 de tari in anul 2014, consolidandu-si pozitia de al patrulea grup auto mondial. Renault Kadjar beneficiaza de sinergiile rezultate din aceasta alianta, intrucat constructia sa se bazeaza pe o platforma comuna a celor doi constructori: platforma CMF C/D a Aliantei Renault-Nissan. Rezultatul a patru ani de dezvoltare comuna si testata deja in cazul a trei modele ale Renault si Nissan, platforma CMF C/D demonstreaza expertiza Aliantei pe segmentul vehiculelor crossover. Implicarea Renault se evidentiaza in domeniul proiectarii si fabricatiei suspensiilor spate, precum si a transmisiei.

Kadjar aduce o noua viziune in universul modelelor crossover printr-un design exterior atractiv, care inspira dinamism si aventura. Plansa de bord este orientata in mod natural catre sofer pentru mai mult confort la volan. Designul fluid, materialele de foarte buna calitate, ambianta interioara a habitaclului si finisajele atent executate transforma viata la bord intr-o experienta unica.

Noul crossover Renault Kadjar este disponibil cu tractiune 4×4 sau 4×2, fiind proiectat sa raspunda cerintelor clientilor din segmentul din care face parte. Transmisia integrala ofera o motricitate evoluata, prin utilizarea celor trei moduri de utilizare (Auto, LOCK si 2WD)  ce permit selectarea transmisiei ideale in orice situatie. In versiunea 4×2, Kadjar poate fi prevazut in optiune cu sistemul Extended Grip, ce sporeste aderenta la drum in conditii dificile.

Dotat cu echipamente moderne, Kadjar ofera conectivitate prin noul sistem multimedia R-Link 2 si o experienta placuta la bord prin paleta bogata de sisteme ce asigura asistenta in timpul condusului. Noul crossover dispune de tehnologii avansate, cum ar fi camera video spate pentru deplasarea in marsarier si sistemul de asistenta la efectuarea parcarilor. In functie de versiune, Renault Kadjar propune o serie de echipamente inovatoare si practice, precum asistenta la franarea de urgenta, alerta in cazul depasirii benzii de circulatie, recunoasterea semnelor de circulatie cu alerta pentru limitarea vitezei.

Primul nivel al gamei, Life, propune o echipare bogata, evidentiindu-se prin climatizare manuala,  tempomat-limitator de viteza, radio CD MP3 Bluetooth. Din punct de vedere estetic, versiunea Life este echipata cu jante de aliaj de 17 inch, geamuri laterale cu contur cromat si propune o ambianta interioara sobra, de culoare inchisa. Al doilea nivel de echipare, Zen, propune echipamente complementare cum ar fi senzori de parcare fata-spate, climatizare automata cu reglare bi-zona, senzor de lumina si ploaie, card acces demaraj cu functia maini libere. Varf de gama Kadjar, versiunea Intens este echipata cu jante de aliaj de 19 inch, faruri Full LED Pure Vision, alerta la depasirea benzii de rulare, camera video, sistem complet de senzori (inclusiv laterali) si functia de asistenta la parcare – Easy Park, sistem de recunoastere automata a semnelor de circulatie cu alerta de depasire a vitezei limita,  tapiterie mixta piele ecologica/textil, geamuri spate si luneta cu tenta de culoare inchisa, insertii praguri crom satinat. Versiunea Intens este de asemenea echipata cu noul sistem multimedia Renault R-Link 2.

Renault Kadjar propune inca de la lansare trei motorizari Energy adaptate nevoilor clientilor care isi doresc performanta, consum redus de combustibil si un nivel scazut al emisiilor de CO2. Kadjar se pozitioneaza la cel mai ridicat nivel in segment cu motorizarea diesel Energy dCi 110. Acest motor afiseaza un consum de 3,8 litri / 100 km si emisii de CO2 de 99 g / km atat in versiunea asociata unei cutii de viteze manuale, cat si pentru cutia de viteze automate cu dublu ambreiaj  (EDC). Gama este completata de motorul Energy dCi 130 si de Energy TCe 130.

Preturile pentru Renault Kadjar pornesc de la 18.200 euro cu TVA pentru versiunea Life Energy TCe 130. Oferta speciala de lansare, prin Programul Rabla 2015, porneste de la 15.750 euro cu TVA, pentru versiunea Life Energy TCe 130.

 

 

 

 

Distribuie acest articol!