Noua Alhambra - Versatilitate cu dinamism si stil
10.07.2015
        
Distribuie acest articol!   
SEAT isi continua ofensiva de produse cu noua generatie Alhambra. Gratie unei game complet noi de motoare TSI si TDI, inteligentul si versatilul van este cu pana la 10% mai eficient in privinta consumului de combustibil, gratie noilor sale motoare si este totodata si mai dinamic, datorita cresterii puterii. Alhambra ramane in prima linie, raportat la concurenta, dispunand de noi sisteme pentru confort si de asistenta, precum si de oferte inovatoare in domeniul conectivitatii si al functiilor de infotainment. 
 
"Alhambra a inregistrat vanzari record in 2014. Inovatiile, placerea condusului, caracterul practic si siguranta sunt cuvintele cheie cand vine vorba de noua generatie Alhambra, astfel incat acest model devine partenerul ideal pentru un stil de viata activ", a declarat Jurgen Stackmann, presedintele SEAT SA. "Modelul atractiv imbina cel mai bun nivel de functionalitate si tehnologia de ultima ora cu un standard excelent al calitatii si preoductiei. De asemenea, in maniera caracteristica marcii SEAT, ofera un raport incredibil valoare/pret".
 
Noua Alhambra dispune de o noua generatie de sisteme de infotainment SEAT Easy Connect. Acestea includ touchscreen-uri de inalta rezolutie si procesoare de ultima ora, pentru o prelucrare imediata si pentru calcularea mai rapida a rutei. Si de asemenea ofera un nivel absolut nou al conectivitatii – folosind SEAT Full Link, Media System Plus si sistemul de navigatie pot fi conectate cu Mirror Link, Google Android Auto si Apple Car Play. Astfel se realizeaza o conexiune directa intre smartphone si display-ul sistemului automobilului, ceea ce permite operarea in siguranta a unui numar mare de aplicatii prin intermediul touchscreen-ului de 6,5 inch.
 
MirrorLink este tehnologia perfecta pentru utilizarea in siguranta a smartphone-urilor si a multora dintre functiile si aplicatiile acestora prin intermediul sistemului de infotainment cu care este echipata Alhambra. Elementele corespunzatoare ale interfetei de operare a smartphone-ului sunt oglindite pe touchscreen. Functioneaza simplu si usor cu un numar tot mai mare de smartphone-uri Android compatibile MirrorLink.
 
Producatorul auto spaniol si Samsung  au convenit o colaborare pentru dezvoltarea de solutii inovatoare de conectivitate, iar ca prim rezultat este oferirea unui smartphone Samsung cu aplicatia SEAT ConnectApp preinstalata. Noua aplicatie va fi disponibila inainte de finele anului. Conexiunea MirrorLink asigura functionarea optima a aplicatiei SEAT ConnectApp. Soferul este permanent conectat, dar mereu atent la drum. Doua functii centrale sunt “Read to me” (Citeste-mi) si “Voice Reply” (Raspuns vocal). Aceasta functie de citire a textului converteste in voce mesajele primite, de exemplu, prin e-mail, SMS, Facebook sau Twitter, citindu-le clar, cu voce tare. Raspunsurile la postarile noi pot fi "dictate" cu voce tare, ceea ce inseamna eliminarea distragerilor datorate tastarii pe ecran.
O noua functie exclusiva este controlul prin gesturi. Functiile precum apelurile telefonice sau adresele pot fi accesate pe touchscreen-ul SEAT Infotainment System, folosind scurte miscari ale degetelor. Ecranul de start al SEAT ConnectApp furnizeaza informatii precum previziunile meteo actuale sau intalnirile dintr-un cont de Facebook, toate acestea putand fi personalizate conform preferintelor utilizatorului. Pentru functia Smart Tips, aplicatia memoreaza preferintele personale, precum destinatiile frecvente, si poate oferi remindere privind intalnirile programate. Vor fi disponibile de asemenea si multe alte functii aditionale. Actualizarile periodice vor suplimenta gama, pe masura ce aceasta se extinde.
 
Noua generatie Alhambra vine pe piata cu o gama revizuita de motoare pe benzina si diesel. Toate acestea indeplinesc cerintele normei de poluare Euro 6. Propulsoarele supraalimentate cu turbina si cu injectie directa sunt cu pana la 10% mai eficiente. In Romania, la momentul lansarii pe piata, este disponibil motorul 2.0 TDI in doua trepte de putere, 150 CP si 184 CP, in combinatie cu o cutie de viteze cu 6 trepte sau una automata DSG, in 6 trepte. Cutia de viteze DSG beneficiaza de functia coasting, pentru reducerea consumului de combustibil. In momentul in care soferul ridica piciorul de pe pedala de acceleratie, transmisia este decuplata de la motor, masina ruland liber. Motorul 2.0 TDI 150 CP M6, este disponibil si cu transmisia integrala permanenta 4DRIVE.
 
Noua Alhambra dispune in echiparea standard de functia de franare Multicollision Brake. In cazul in care soferul nu mai poate interveni ca urmare a unui accident, functia initiaza franarea automata pentru evitarea unei noi coliziuni. Nou intre dotari este senzorul Blind Spot, care avertizeaza in cazul in care in unghiul mort se afla vehicule la schimbarea benzii. Functia sa aditionala Parking Assist avertizeaza soferul de vehiculele care se apropie din lateral la iesirea in marsarier de pe un loc de parcare. Aceasta functie este oferita de a treia generatie a sistemului Park Steering Assist.
 
Functia Full Beam Assist este sensibila la conditiile diferite de luminozitate si reactioneaza pentru ca traficul din sens opus sa nu fie deranjat de faruri. Detectorul de oboseala analizeaza conduita la condus pentru a identifica semnele de oboseala si, daca este necesar, recomanda o pauza. Functia de identificare a indicatoarelor de circulatie reaminteste soferului de limitarile curente de viteza si ii ofera si alte informatii importante.
 
Sistemul de control adaptiv al sasiului (DCC) regleaza supapele amortizoarelor in cateva milisecunde, adaptand caracteristicile automobilului pentru a corespunde situatiei de rulare – pentru confort maxim si o tinuta sportiva relaxata. Noile scaune cu functie de masaj asigura un confort deosebit la drum lung. O alta dotare pentru confort este Keyless Entry, cu ajutorul careia, accesul in masina si pornirea motorului se realizeaza fara utilizarea efectiva a cheii. Cheia poate sa ramana in buzunar sau poseta.
SEAT Alhambra isi dezvaluie caracterul dinamic inca de la prima privire. Proportiile bine echilibrate, liniile clare si pasajele distinctive ale rotilor ii confera o alura marcata de forta si un design sportiv, unic in segmentul van-urilor. Cu capota motorului cu forma de sageata, grila radiatorului si priza de aer specifice marcii, Alhambra este un exponent evident al limbajului de design SEAT. Designul modelului Alhambra a fost doar subtil modificat. Noile blocuri optice spate cu LED prezinta semnatura luminoasa specifica marcii SEAT, ceea ce-i subliniaza provenienta, la fel ca si emblema marcii integrata in grila modificata a radiatorului. Noile culori exterioare si noile modele de jante desavarsesc aspectul plin de prospetime. 
 
Interiorul dispune de noi culori, designul volanului provine de la SEAT Leon, iar unele dintre butoane au primit un design nou. Liniile de echipare au fost restructurate, astfel incat noua Alhambra este acum oferita in versiunile Reference, Style si Style Advanced.
 
Cu versatilitatea sa enorma, SEAT Alhambra este insotitorul perfect in diferite situatii – dinamic, premium, de calitate superioara si, inainte de toate, extrem de flexibil. Alhambra poate fi echipata cu trei randuri de scaune, oferind loc pentru pana la 7 persoane. Scaunele randului doi pot fi dotate cu sezuturi integrate pentru copii. Scaunele cu sistem de rabatare facil din al doilea si al treilea rand pot fi rabatate complet, pentru a crea o capacitate de transport de pana la 2.430 litri. Mai multe spatii inteligente de depozitare pastreaza lucrurile in ordine, in timp ce plafonul panoramic vitrat confera o atmosfera luminoasa si placuta la interior. Materialele premium creeaza o ambianta care incurajeaza starea de bine si toti pasagerii calatoresc relaxati pe scaunele tapitate fie cu piele, sau cu material textil.

 

 

 

 

Distribuie acest articol!