Raliu pe Transfagarasan
11.08.2015
        
Distribuie acest articol!   

Cei mai buni piloti din Romania vor ajunge sambata, 22 august, pe cel mai spectaculos drum din Romania. Transfagarasanul face parte din Sibiu Rally Challenge, etapa a sasea din Campionatul National de Raliuri Dunlop si un festival al sporturilor cu motor, si va fi parcurs de patru ori.

2015 este anul in care Raliul Sibiului, in varianta moderna, se va desfasura pe asfalt, iar in program a  fost inclus si cel mai celebru drum din Romania: Transfagarasan. Sibiu Rally Challenge, un festival dedicat sporturilor cu motor care include si etapa a sasea din Campionatul National de Raliuri Dunlop, este cadrul perfect pentru toti cei care au o masina de curse sau un vehicul clasic si vor sa concureze pe cel mai spectaculos drum din Romania. “Regulamentul este deschis tuturor celor care au o masina de curse sau o masina clasica. Avem patru categorii in care se pot inscrie, in functie de ceea ce isi doresc: Sibiu Rally, etapa din Campionatul National de Raliuri, Sibiu Classic Challenge, etapa deschisa celor care vor sa concureze cu o masina clasica in categoriile regularitate sportiva si regularitate clasica, Sibiu Rally Challenge, deschisa tuturor celor care au o masina de curse, iar Sibiu Rally Legends este pentru pasionatii care au o masina de curse istorica. Am decis sa continuam ideea de festival din 2014 pentru ca vrem sa atragem cat mai multi participanti, dar mai ales sa oferim publicului un spectacol total”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Challenge.

Editia din 2015 debuteaza joi, 20 august, cu startul festiv si parada pe strazile din centrul orasului, programate de la ora 20,00. Vineri dimineata, intre orele 8,00 si 12,00, este prima ocazie pentru spectatori sa-i vada in actiune pe pilotii din Campionatul National, shakedown-ul, testul oficial de dinainte de raliu, fiind programat pe fosta speciala Calugaru. Vineri, incepand cu ora 19,00, vor fi programate doua probe speciale la Paltinis, in urcare si coborare, care se vor desfasura in nocturna. “Spectatorii vor putea vedea astfel toate probele din prima zi si sper ca vom avea aceeasi atmosfera fabuloasa ca si pe celebra Santa pe macadam”, a continuat Sorin Itu.

Sambata, 22 august, sunt programate 6 probe speciale, dintre care patru pe Transfagarasan. Prima urcare va avea loc la ora 10,23, iar coborarea la ora 11,58, dupa care urmeaza speciala Baraj. Proba speciala de pe Transfagarasan are o lungime de 10,24 kilometri si va fi parcursa de doua ori in urcare si de doua ori in coborare. “Transfagarasanul este proba regina a evenimentului si va fi parcursa de patru ori. Este o zona perfecta pentru spectatori si sper sa strangem un numar cat mai mare de pasionati care vor sa-i vada in actiune pe pilotii care vor lua startul la Sibiu Rally Challenge”, a mai adaugat Sorin Itu.

Pilotii inscrisi in etapa din Campionatul National si la Sibiu Rally Legends vor avea de parcurs 8 probe speciale cu o lungime de 82,74 kilometri, iar cei care se inscriu in Sibiu Rally Challenge isi vor putea alege probele pe care vor lua startul. De asemenea, pilotii inscrisi in Sibiu Classic Challenge vor ajunge pe specialele Paltinis si Transfagarasan, dar restul traseului va fi dezvaluit abia in ziua startului, acestea fiind reglementarile competitiilor de regularitate.

Cu mai putin de doua saptamani pana la startul competitiei au confirmat participarea 45 de echipaje, inclusiv liderul clasamentului general Simone Tempestini, care a renuntat la participarea in Raliul Germaniei, etapa din Campionatul Mondial de Raliuri, dar si aproape toti liderii celorlalte clase din campionat.

Distribuie acest articol!