Citroen Cactus M, un concept de inspiratie Mehari
07.09.2015
        
Distribuie acest articol!   

Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, Citroen prezinta in premiera mondiala un concept car inspirat de batranul Mehari: Citroen Cactus M, propunand cu acest nou prototip o reinterpretare “outdoor” a modelului C4 Cactus intr-o configuratie fresh si optimista. Pe langa design-ul deosebit, mMarca lanseaza o noua abordare a vietii, in care petrecerea timpului liber devine o veritabila experienta auto. Extrem de polivalent pe orice tip de traseu si in orice situatie, conceptul Cactus M inspira libertate, evadare si bunastare.

Un crossover in aer liber – ingloband deja spiritul Citroen C4 Cactus, stilul concept car-ului Cactus M denota caracterul de aventurier si ne trimite cu gandul la versiunea Citroen Aircross prezentata la Shanghai, in aprilie. Ingenios, conceptul transforma activitatile din timpul liber intr-un mod de viata, ce guverneaza intreaga experienta auto. Design-ul interior ilustreaza perfect aceasta perspectiva prin utilizarea de materiale tehnice folosite la diverse activitati desfasurate in aer liber. Pentru o utilizare fara frontiere, habitaclul poate fi cu usurinta spalat integral gratie sistemului de evacuare integrat la nivelul pragurilor. Inspirat din domeniul surf-ului, scaunele au fost gandite similar echipamentelor impermeabile. Tapiteria este de fapt un neopren colorat, rezistent la apa, fiind in acelasi timp foarte confortabila. Cu adevarat polivalent, Citroen Cactus M, integreaza montanti care permit pasagerilor sa-si depoziteze echipamentele (wakeboard, placa de surf…). Totul a fost gandit pentru a inspira confort si relaxare.

Pretabil oricarui tip de traseu. Citroen Cactus M a fost creat pentru a evada, explora si descoperi noi teritorii. Indiferent de activitatea desfasurata, conditiile meteo si cele din trafic, totul a fost gandit prin prisma confortului pasagerilor. Indiferent de tipul de drum, functia Grip Control asigura nivelul optim de aderenta pentru a face fata cu succes oricarei situatii delicate. Cactus M exprima libertatea la superlativ: habitaclul extrem de modulabil poate fi transformat intr-un spatiu de dormit, in timp ce acoperisul gonflabil poate fi transformat in cort. Acoperisul, sustinut de un sistem gonflabil  inovator, va protejeaza, de asemenea, impotriva ploii.  Citroen Cactus M, integreaza de altfel numeroase sisteme de tehnologie on-board, deosebit de utile (tableta tactila, comenzi easypush).

Distribuie acest articol!