Noile SUV-uri de la Mercedes-Benz
29.09.2015
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes-Benz prezinta noua gama de SUV-uri prin intermediul a trei modele lansate in 2015: GLE, GLE Coupe si GLC, alaturi de GLA si Clasa G, ultimele doua fiind deja binecunoscute publicului. Adresandu-se diferitelor tipuri de clienti prin intermediul unor trasaturi unice, noile autoturisme au in comun tehnologia de top, dinamismul si designul atractiv. GLE¸ GLE Coupe si GLC sunt capabile de performante dinamice de exceptie pe orice drum si impresioneaza prin caracteristici definitorii.

Noului GLE Coupe, disponibil deja pentru clientii din Romania inca din luna iulie,  i s-au alaturat la jumatatea lunii septembrie, Mercedes-Benz  GLE si GLC – disponibile in toate centrele autorizate de vanzari si service.

”In continuare, ne dorim sa oferim clientilor cele mai bune autoturisme de pe piata, modele care acum sunt si mai atractive, mai sportive si mult mai dinamice. Anul trecut, am lansat pe piata GLA, un model si un membru de succes al gamei Mercedes-Benz. Astazi, trei noi modele impun noi standarde in ceea ce priveste designul atragator si tehnologia revolutionara, trasaturi care individualizeaza fiecare model in parte in segmentul sau”, a declarat Boris Billich, CEO si presedinte Mercedes-Benz Romania.

GLE – autentic, impunator si de incredere
Considerat unul dintre cele mai sigure autoturisme din segmentul sau,  noul GLE este dotat cu echipamente de siguranta inteligent coordonate si cuprinzatoare pentru fiecare din cele patru faze ale conceptului integral de siguranta al Mercedes-Benz: asistenta preventiva, asistenta in caz de pericol, asistenta in timpul accidentului si asistenta dupa accident.

Efortul soferului este redus de pachetul optional de asistenta la conducere, ce ofera in acelasi timp niveluri superioare de siguranta si protectie. Combinatia dintre siguranta complementara si sistemele de asistenta ajuta la diminuarea stresului resimtit de sofer, la reducerea pericolului de accidente si la ridicarea nivelului de protectie, atat pentru pasageri, cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

Sistemul de propulsie permite noului GLE 500 e 4MATIC sa paseasca intr-o noua era. Acesta combina un motor V6 puternic cu combustie interna si cilindree de 3,0 litri si un motor electric ce utilizeaza o baterie litiu-ion de inalta tensiune, cu incarcare externa.

Motorul V6 dezvolta o putere de 245 kW, genereaza un cuplu maxim de 480 Nm si ii asigura modelului GLE 500 e 4MATIC o viteza maxima de 250 km/h. Impreuna cu cei 85 de kW si cei 340 Nm  ai motorului electric, consumul de carburant in regim mixt a fost redus la doar 3,8 litri/100 km. Aceasta se datoreaza strategiei inteligente de functionare.

Fiecare faza de franare este transformata intr-un proces de recuperare si inmagazinare a energiei in baterie, iar motorul cu combustie interna este oprit in timpul fazelor de decelerare. Functiile precum cea de recuperare a energiei cu ajutorul tehnologiei radar, strategia de functionare anticipativa in functie de tipul drumului si cele patru moduri de conducere  – toate contribuie la o amprenta energetica impresionanta: atunci cand se deplaseaza exclusiv in modul electric, autovehiculul are o autonomie de pana la 30 km si zero emisii de CO2/km la nivel local.

GLE Coupe – dinamic, sportiv si agil
Mercedes-Benz a imbinat doua modele diferite de autoturisme, fiecare cu stil si design propriu, pentru a crea impresionatul model: Mercedes-Benz GLE Coupe. Natura sportiva a unui coupe se imbina in mod ideal cu imaginea marcanta a unui SUV. Pe langa performantele impecabile pe drumurile off-road, GLE Coupe are un design spectaculos.

Datorita liniilor laterale ce par sa pluteasca spre spatele masinii, habitaclului jos si alungit, grilei radiatorului cu stema Mercedes-Benz amplasata central, precum si spatelui cu design impunator, GLE Coupe afiseaza trasaturi demne de un veritabil coupe Mercedes-Benz. Gama de motorizari pentru GLE Coupe cuprinde propulsoare pe benzina si Diesel cu puteri cuprinse intre 190 kW (258 CP) si 430 kW (585 CP).

GLE Coupe ofera soferului oportunitatea de a simti un coupe sportiv inca din primele momente de condus. in ciuda pozitiei inalte de condus, demna de un SUV si a unei vizibilitati de jur-imprejur care nu poate fi egalata de un coupe clasic, pasagerii vor simti mai degraba ca se afla la bordul unui automobil sport decat unul gata de off-road. Noul model promite o experienta unica datorita sunetului specific GLE Coupe, ce readuce in prim plan masina sport puternica si al raspunsului direct si spontan la orice comanda. Pe de alta parte, GLE Coupe ofera pasagerilor un sentiment suprem de calm si confort. Sentimente care de obicei sunt experimentate in doua automobile separate, parte a doua lumi diferite – intr-un coupe veritabil sportiv, agil, respectiv intr-un SUV confortabil si usor de condus. Noul GLE Coupe este insa diferit, automobilul este dotat cu sistemul DYNAMIC SELECT ce ofera o marja foarte larga a dinamicii condusului si combina cele doua lumi diametral opuse intr-un singur automobil.

Automobilul utilizeaza caracteristicile esentiale pentru doua tipuri de vehicule complet diferite. Cel mai tanar membru al familiei GLE infatiseaza perfect modul in care pot fi combinate principiile de design Mercedes-Benz si foloseste caracteristicile esentiale ale doua modele complet diferite: combina sportivitatea pura cu un design de inalta clasa si o senzualitate demna de cel mai modern lux. in acelasi timp, elementele caracteristice ale SUV-urilor sunt recunoscute imediat. Cu aripi evazate puternic, jante cu diametrul de pana la 22 inch, o linie laterala a caroseriei inalta si o garda la sol generoasa, noul GLE Coupe duce imaginea unui coupe de mari dimensiuni cu patru usi la un nou nivel.

GLC – activ, distinct si versatil
Noul GLC este un autovehicul atletic si solid, cu o personalitatea putenica. Un autovehicul clasic, inovator, progresist, de incredere si experiementat pentru orice drum. O prezenta puternica pe carosabil, noul model impresioneaza chiar de la partea frontala. Proportiile armonioase si efectele captivante de lumini si umbre ii ofera un aspect puternic. Iar partea din spate a modelului GLC are un aspect sportiv, cu baza lata.

Noul GLC dispune de Mecedes-Benz Intelligent Drive – imbinarea confortului si a sigurantei. Detectarea pericolelor din trafic este mai eficienta datorita interconectarii si a senzorilor periferici imbunatatiti, astfel, situatiile complexe putand fi analizate mai bine cu ajutorul sistemelor de asistenta.
Ornamentul grilei radiatorului cu aspect ascendent, cu doua lamele si steaua Mercedes situata central, aduc in prim plan aspectul puternic si expresiv al partii frontale. Elementele unice ale autoturismului, precum designul farurilor si al luminilor diurne, dar si partea inferoara a barei fata cu aspect de cupa de excavator atrag atentia tuturor soferilor.

Din lateral, blindajul pasajelor rotilor subliniaza aspectul de SUV al noului GLC, care poate fi evidentiat suplimentar cu ajutorul pragurilor laterale din aluminiu, optionale. Pasajele pronuntate ale rotilor reprezinta elementele principale care stau la baza aspectului sportiv, lat al partii din spate. Eleronul de plafon ii subliniaza, de asemenea, aspectul atletic.

Un caracter aparte, ce corespunde perfect unui autovehicul modern si inteligent de exceptie: designul de inalta calitate al interiorului noului GLC se incadreaza intr-o clasa proprie. Materialele autentice, impreuna cu finisajele suprafetelor cu linii cursive emana o senzatie de lux si lejeritate, facand din noul GLC un autovehicul extrem de atragator.

Echipata cu tehnologie cu o eficienta dovedita, Clasa G reprezinta o aparitie impresionanta pe teren accidentat, indiferent daca vehiculele sunt utilizate in scop personal sau profesional. Solutiile oferite de Mercedes-Benz permit modelului sa continue deplasarea chiar si atunci cand doar o singura roata are aderenta. Modelul GLA este primul SUV compact de la Mercedes-Benz care imbina originile de coupe in materie de design cu o utilizare practica in activitatea zilnica.

 

 

 

Distribuie acest articol!