Rolls-Royce isi extinde gama cu un cabriolet - Dawn
12.09.2015
        
Distribuie acest articol!   

Cu putin timp inainte de prezentarea publica, din cadrul Salonului International Auto de la Frankfurt, Rolls-Royce a dezvaluit noul si ineditul sau cabriolet, denumit Dawn. Lansarea oficiala a avut loc la sediul firmei, de la Goodwood, in Marea Britanie, oficiile de gazda fiind facute chiar de presedintele marcii, Torsten Mueller-Oetvoes.

Constructorul britanic isi diversifica gama prin aparitia acestei decapotabile de superlux, care imprumuta numele de la un model cu arhitectura similara, produs in anii 1950. Noul cabriolet Dawn este un mix intre impunatoarea limuzina Ghost si seducatorul coupe Wraith, beneficiind de un pavilion retractabil clasic, de tip soft-top. Acesta se retrage prin actionare electrica in 22 de secunde, operatiune care se poate efectua si in mers, pana la 50 km/ora.

Rolls-Royce spune despre noua sa decapotabila ca este "cea mai silentioasa de pe piata", cu referire, desigur, la confortul oferit la bord.

Cat despre motorizare, sub capota se afla un impresionant V6 biturbo de 6,6 litri, existent deja pe Ghost. Cu cei 570 CP, aceasta "uzina" propulseaza imensa limuzina (grea de 2,5 tone si lunga de 5,3 metri) de la 0 la 100 km/ora in doar 4,9 secunde si este capabila sa imprime 250 km/ora viteza maxima.

Distribuie acest articol!