Noul BMW M2 Coupe
14.10.2015
        
Distribuie acest articol!   

De-a lungul ultimilor 40 de ani, un automobil sport BMW de inalta performanta din clasa compacta a reusit mereu sa intoarca privirile si sa creeze emotii puternice. BMW 2002 turbo intruchipeaza perfect rezolutia BMW si orientarea catre o dinamica remarcabila, agilitate exceptionala si control optim al automobilului. Evocand pasiunea investita de marca in acel model unic, BMW M GmbH dezvaluie noul BMW M2. Cu motorul de inalta performanta, cu sase cilindri dispusi in linie, agilitatea tractiunii spate, suspensia M Sport ultrausoara din aluminiu si stilul extrovertit, noul BMW M2 Coupe are toate calitatile pentru a furniza placerea condusului in forma suprema.

O singura privire este suficienta pentru a-ti da seama ca noul BMW M2 Coupe este un membru al familiei BMW M, stilul sau reusind sa promoveze atributele dinamice. Inspirat de modelele din istoria BMW in motorsport, noul M2 Coupe nu face niciun secret din potentialul sau extraordinar de performanta. Sort fata coborat cu prize de aer largi, flancuri musculoase cu branhii M caracteristice, jante de 19 inch, din aluminiu, cu design M double-spoke familiar, si spate lat si jos, cu sistem de evacuare specific M – cu tevi de esapament duble – toate joaca un rol impresionant. Limbajul de design tipic al automobilelor BMW M este prezent si in designul interior. Tapiteria cu Alcantara de pe usi si consola centrala impreuna cu fibra de carbon poroasa creeaza o ambianta de calitate, iar ambitiile sportive sunt subliniate suplimentar de cusaturile contrastante de culoare albastra si de gravura M de pe anumite detalii. Scaunele sport, volanul sport M si levierul M al schimbatorului de viteze dau certitudinea conducatorilor BMW M2 ca detin controlul asupra automobilului in orice moment.

Nou dezvoltat, motorul de 3,0 litri, cu sase cilindri dispusi in linie, din echiparea noului BMW M2, dispune de tehnologia M TwinPower Turbo de ultima ora, astfel ca dezvolta 370 CP la 6.500 rpm (consum mediu mixt: 8,5 l/100 km; emisii CO2: 199 g/km). Cuplul maxim de 465 Nm poate fi marit pana la 500 Nm in fluxuri scurte sub overboost. Toate acestea permit ca noul BMW M2 Coupe, echipat cu transmisia optionala M cu dublu ambreiaj cu sapte trepte (M DCT) si Launch Control, sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 4,3 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h. Cu toate acestea, in versiune cu transmisie M DCT, automobilul isi accentueaza eficienta remarcabila – consum de combustibil de doar 7,9 l/100 km si emisiile CO2 de numai 185 g/km.

Datorita puntilor fata si spate din aluminiu – provenite de la BMW M3/M4 -, jantele de 19 inch, din aluminiu forjat, cu anvelope de dimensiuni diferite, directia M Servotronic cu doua setari si franele M din material compozit cu eficienta adecvata, noul BMW M2 Coupe ridica inca o data standardul dinamicii in segmentul compactelor sport de inalta performanta. In acelasi timp, BMW M2 este singurul model din acesta categorie a excelentei sportive care vine cu tractiune spate, pentru o agilitate unica.

Cu gestiune electronica, diferentialul M activ, care optimizeaza tractiunea si stabilitatea directionala, joaca si in acest caz un rol important. Placerea condusului este si mai mare atunci cand programul M Dynamic Mode (MDM) al sistemului Dynamic Stability Control (control dinamic al stabilitatii) este activat. MDM permite patinarea rotii – astfel sunt posibile derapaje moderate si controlate pe circuit.

Noul BMW M2 Coupe vine cu o lista vasta de echipamente standard in conformitate cu setarea sa orientata spre performante. Disponibila optional, transmisia M cu dublu ambreiaj (MDCT) cu Drivelogic, cu sapte trepte, schimba rapoartele cu o viteza incredibila, fara intreruperi ale fluxului de putere. De asemenea, este disponibila o selectie vasta de sisteme de asistenta a conducatorului si de servicii de mobilitate din portofoliul BMW ConnectedDrive. Serviciile ConnectedDrive furnizeaza baza pentru conectivitatea extinsa a automobilului, iar aceasta optiune permite si utilizarea aplicatiilor inovatoare, care sunt integrate perfect in automobil cu ajutorul tehnologiei BMW ConnectedDrive. De exemplu, aplicatia GoPro permite conducatorului sa inregistreze tururile rapide de pe circuit cu o camera montata pe bord, utilizand controlerul iDrive si Control Display (monitorul de control). Totodata, stilul individual al conducatorului la volan poate fi analizat cu aplicatia M Laptimer. Informatii cu privire la viteza si punctele de franare pot fi impartasite cu usurinta prin e-mail sau Facebook.

Noul BMW M2 Coupe este urmasul modelului de succes al deja legendarului BMW Seria 1 M Coupe, dar si un descendent – prin filosofia sa de baza – al originalelor E30 BMW M3 si BMW 2002 turbo. Acesta din urma a creat senzatie acum mai bine de 40 de ani, intruchipand angajamentul a ceea ce este acum BMW M GmbH pentru dinamica remarcabila, agilitatea imbatabila si controlul optim al automobilului.

Distribuie acest articol!