BMW Seria 2 ActiveTourer Plug-in Hybrid, start la comenzi in Romania
20.11.2015
        
Distribuie acest articol!   
Al doilea hybrid plug-in  al gamei de modele BMW a inceput productia la Leipzig: BMW 225xe Active Tourer.
 
Modelul poate fi comandat in Romania si este disponibil de la 30.400 euro fara TVA in versiunea cu pachetul de echipare Advantage, cu peste 1.500 euro mai ieftin ca versiunea pe benzina de putere similara, echipata cu un motor pe benzina de 4 cilindri.
 
Pentru a nu ocupa spatiu, acumulatorii litiu-ion sunt plasati sub bancheta. Un motor electric antreneaza puntea spate, in timp ce puterea motorului termic actioneaza rotile fata – astfel, automobilul beneficiaza de o tractiune integrala asigurata electric.
 
Cu o putere de 88 CP si dispus in spate, electromotorul actioneaza rotile spate si permite o autonomie electrica de pana la 41 km. Astfel, motorul electric reprezinta o optiune de calatorie cu emisii zero, pe distante scurte, in trafic urban si cu o viteza maxima – in regim pur electric – de 125 km/h.
 
Pentru distante mai lungi si viteze maxime mai mari se poate utiliza si motorul pe benzina, cu trei cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo si o putere maxima de 136 CP. Puterea totala a sistemului hybird plug-in este de 224 CP. Consumul mediu mixt al BMW 225xe este de 2,1-2,0 l/100 km, iar emisiile CO2 sunt de 49-46 g/km (valori in ciclul de testare EU).

Distribuie acest articol!