FIAT 124 Spider se intoarce, dupa 60 de ani
23.11.2015
        
Distribuie acest articol!   
FIAT revine la unul din modelele sale legendare, 124 Spider, care a facut istorie la mijlocul secolului trecut. Versiunea moderna, prezentata oficial in urma cu cateva zile, la Salonul de la Los Angeles, este un roadster tineresc, de categorie usoara, bazat pe mecanica noii generatii Mazda MX-5.
 
Partenerul japonez livreaza pentru acest model platforma tehnica si interiorul, italienii revizuind complet stilistica exterioasa. In timp ce ampatamentul este nemodificat (2,31 m), lungimea totala a crescut cu 14 cm, pana la 4,05 m. Astfel, proportiile noului 124 Spider sunt cu adevarat ale unui roadster italian clasic.
 
Designul exterior al acestei seducatoare decapotabile cu doua locuri poarta semnatura specialistilor de la Centro Stile din Torino. Trimiterea la originalul 124 Spider este evidenta si din acest punct de vedere, prin forma similara a calandrului sau a nervurilor pe capota.
 
Desigur, de la bord nu lipsesc dotarile moderne, precum camera video pentru mersul cu spatele, sistemul multimedia cu ecran de 7 inch, conexiunea Bluetooth, scaunele incalzite, portul USB, deschiderea si pornirea fara cheie sau sistemul audio Bose cu 9 incinte acustice.
 
Pavilionul soft top se manevreaza manual si nu necesita oprirea masinii pentru operatiunile de inchidere sau deschidere.
 
Sub capota se afla motorul 1.4 MultiAir Turbo in 4 cilindri, care in versiune europeana dezvolta 140 CP, respectiv 160 CP in America de Nord. Transmisia este manuala, cu 6 trepte.
 
Noul model va fi lansat in vara lui 2016, cand FIAT va celebra implinirea a sase decenii de la aparitia clasicului 124 Spider. De altfel, constructorul italian a decis sa lanseze cu aceasta ocazie si o serie aniversara, formata din exact 124 de exemplare, numerotate si usor de recunoscut gratie culorii exterioare rosu "passion" si scaunelor imbracate in piele neagra.

Distribuie acest articol!