Volkswagen Beetle Dune intra in productie
24.11.2015
        
Distribuie acest articol!   

Intr-un moment deloc prielnic pentru companie, in care tocmai s-a anuntat “inghetarea” proiectelor ce nu sunt neaparat necesare si amanarea modelelor de nisa, Volkswagen tocmai a lansat o versiune de supernisa: Beetle Dune. Probabil ca decizia fusese luata inainte de scandalul DieselGate, asa ca ceea de anul trecut, la Salonul de la Detroit, era doar un concept, acum a devenit model de serie.

Pe de alta parte, dezvoltarea acestei versiuni nu a necesitat investitii foarte mari, ci dimpotriva. De pilda, spre regretul multora, Dune nici macar nu dispune de transmisie integrala. In schimb, ridicata cu 10 mm, are un look specific, dat de protectiile caroseriei.

Clientii vor putea alege dintre cele cinci versiuni de motorizare, pe benzina TSI de 105, 150 si 220 CP si diesel de 110 si 150 CP.

Insolita versiune “de teren” a celebrei broscute va debuta pe piata incepand de anul viitor. Disponibila atat in versiune cabrio, cat si coupe, Dune are un pret de plecare in Germania de 23.625 euro, respectiv 27.800 euro.

Distribuie acest articol!