Hyundai Ioniq, in premiera mondiala cu trei tipuri de propulsoare
09.12.2015
        
Distribuie acest articol!   

Hyundai va dezvalui primul autovehicul din lume disponibil in trei variante de propulsoare electrice: electric, plug-in benzina / electric hibrid sau benzina / electric hibrid. Noului model, care va fi denumit Ioniq, urmeaza a fi lansat in anul 2016. 

Fiind primul autovehicul la nivel mondial care ofera posibilitatea de a alege intre trei tipuri de propulsoare electrice, Ioniq combina eficienta consumului de carburant cu rafinamentul si eleganta, un mix unic pentru un hibrid.

Avand la baza o platforma noua, sasiul modelului Ioniq a fost optimizat pentru a oferi manevrabilitate si eficienta sporite pentru fiecare dintre cele trei variante de motorizare. Versiunea electrica (EV) este propulsata de o baterie litiu-ion, ultra-performanta, de mare capacitate, in timp ce propulsorul plug-in-hybrid (PHEV) mareste eficienta energetica prin utilizarea concomitenta a motorului cu ardere si a bateriei, reducand astfel consumul de carburant si emisiile de CO2. In cazul celei de-a treia optiuni, hibrid (HEV), motorul pe benzina incarca bateria, rezultand astfel o putere si o autonomie marite.

Hyundai Motor este unul dintre cei mai importanti producatori de autovehicule hibrid la nivel mondial. In anul 2013, Hyundai ix35 Fuel Cell a fost primul autovehicul cu hidrogen produs in serie.

In urma premierii mondiale, care va avea loc in Coreea, in luna ianuarie a anului viitor, modelul Ioniq va fi expus si in cadrul Salonului International Auto de la Geneva, urmat de Salonul Auto de la New York, ambele programate pentru martie 2016.

Distribuie acest articol!