Noul Audi A4 allroad quattro, dezvaluit la Detroit
13.01.2016
        
Distribuie acest articol!   

Prezentata in premiera in vara anului trecut, a cincea generatie Aud A4 este deja disponibila pe piata, iar constructorul german a prezentat acum si versiunea "de teren" a noului break A4 Avant – allroad. Premiera mondiala se consuma chiar in aceste zile, cu ocazia Salonului de la Detroit.

Numele oficial este allroad quattro (fara majuscule), iar din punct de vedere estetic, surprizele nu sunt mari – parasocuri ranforsate, calandru cu lamele verticale cromate, jante pe 17 (sau, optional, pe 19) inch si alte cateva dotari de design specifice.

Alura apropiata de cea a unui SUV este data, pe de-o parte, de arhitectura caroseriei, iar pe de alta, de garda la sol marita cu 23 mm si de rotile cu diametru mare. In ciuda masivitatii, folosirea materialelor usoare a dus la o scadere de greutate cu 12 kg.

Noul Audi A4 allroad quattro dispune de transmisie integrala si, gratie noii generatii a sistemului Drive Select, se poate opta intre modurile Comfort, Auto, Dynamic, Efficiency, Individual si Offroad.

Sub capota se regasesc motorizarile de pe versiunile sedan si break de baza – un benzinar si cinci versiuni diesel, cu puteri intre 150 si 272 CP. In functie de motorizare, se poate opta pentru transmisia manuala cu 6 trepte sau cele automate S-Tronic cu 7 rapoarte sau Tiptronic cu 8.

Anuntat pe piata pentru vara lui 2016, noul A4 allroad va fi disponibil in Germania la un pret de plecare de 44.750 euro.

Distribuie acest articol!