Formula 1, 2016: Se cunoaste distributia
28.02.2016
        
Distribuie acest articol!   
Incet, incet, se indreptam spre debutul intr-un nou sezon de Formula 1, moment programat pentru 20 martie, in Australia. Au demarat deja testele, iar echipele si-au definitivat componenta. De remarcat ca pauza dintre sezoane nu a adus nicio schimbare importanta la principalele team-uri.
 
Lewis Hamilton este sub contract cu Mercedes pana in 2018, in timp ce Nico Rosberg este la final de angajament. Sebastian Vettel are, de asemenea, un contract pe termen lung cu Ferrari, iar Kimi Raikkonen a semnat doar pentru un sezon.
 
Valtteri Bottas si Felipe Massa au ramas la Williams, in timp ce Red Bull se bazeaza in continuare pe Daniel Ricciardo si Daniil Kvyat. Force India i-a pastrat pe Nico Hulkenberg si Sergio Perez, iar Renault, care a preluat team-ul Lotus, i-a confirmat pe Pastor Maldonado si Jolyon Palmer.
 
Max Verstappen si Carlos Sainz au ramas la Toro Rosso, echipa care a abandonat propulsorul Renault pentru Ferrari. Sauber se bazeaza pe Felipe Nasr si Marcus Ericsson, iar Fernando Alonso si Jenson Button sunt in continuare la McLaren.
 
Manor vine cu debutantii Pascal Wehrlein si Rio Haryanto. Primul este venit din DTM, pe filiera Mercedes, iar Haryanto va fi primul indonezian din F1. In fine, noii veniti Haas se bazeaza pe Romain Grosjean, sosit de la Lotus, alaturi de Esteban Gutierrez, pilotul de rezerva de anul trecut al motoristului Ferrari si titular la Sauber, in 2012-2014.
 
Dar iata cum arata distributia completa in Marele Circ, la startul sezonului 2016:
Mercedes – Lewis Hamilton, Nico Rosberg
Ferrari – Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen
Williams-Mercedes – Valtteri Bottas, Felipe Massa
Red Bull-TAG Heuer – Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat
Force India-Mercedes – Nico Hulkenberg, Sergio Perez
Renault – Kevin Magnussen, Jolyon Palmer
Toro Rosso-Ferrari – Max Verstappen, Carlos Sainz
Sauber-Ferrari – Felipe Nasr, Marcus Ericsson
McLaren-Honda – Jenson Button, Fernando Alonso
Manor-Mercedes – Pascal Wehrlein, Rio Haryanto
Haas-Ferrari – Romain Grosjean, Esteban Gutierrez

Distribuie acest articol!