Suzuki a prezentat noul Ignis in Japonia
01.02.2016
        
Distribuie acest articol!   

Suzuki Motor Corporation a prezentat primele fotografii oficiale cu modelul Ignis, un nou tip de mini crossover, ce combina atributele unui model compact cu cele ale unui SUV si care va fi lansat in Japonia pe 18 februarie.

Modelul Ignis se bazeaza pe conceptul de “mini crossover functional si stilat”, care raspunde atat provocarilor cotidiene, dar se adapteaza excelent si iesirilor de weekend sau activitatilor in aer liber.

Noul model ofera performante excelente, precum si siguranta la volan chiar si in conditii de carosabil inzapezit sau drum accidentat, datorita caroseriei sale compacte, vizibilitatii exceptionale si pozitiei inalte de condus, dar si a garzii la sol inaltate.

Noul Ignis beneficiaza de un design sofisticat, lasand o impresie puternica prin liniile si suprafetele sale simple, ce se imbina armonios, interiorul sau oferind o senzatie puternica de modernitate si calitate superioara.

Toate versiunile modelului sunt echipate cu sistemul SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki – Vehicul Hibrid Inteligent Suzuki) si un motor cu capacitatea de 1,2 litri Dualjet (K12C), care ofera un consum excelent de 3,5 litri/100 km (pentru versiunea Hybrid MG 2WD). Versiunea 4WD beneficiaza de asemenea de numeroase functii de asistenta la condus, inclusiv pentru o tractiune excelenta in conditii de iarna.

Modelul este caracterizat de o functionalitate deosebita, datorita banchetei spate culisante, ce permite reconfigurarea spatiului disponibil pentru bagaje, pentru a se adapta necesitatilor de moment.

In plus, acesta beneficiaza de cele mai recente tehnologii, precum sistemul de navigatie cu memorie incorporata, compatibil cu Apple CarPlay, dar si dotari de siguranta, printre care se numara sistemul DCBS (Dual Camera Brake Support), aibag-uri frontale, laterale si tip cortina.

Platforma de noua generatie, cu o rigiditate sporita si greutate scazuta, contribuie la obtinerea unui consum optim de carburant, la manevrabilitate si stabilitate, oferind totodata un nivel inalt de siguranta si de confort. Noua platforma Suzuki a fost dezvoltata prin revizuirea structurii de baza, obtinandu-se o structura mai usoara, dar in acelasi timp mult mai rezistenta. Rezultatul este o crestere cu 10% a rigiditatii, comparativ cu vehiculele conventionale din aceeasi clasa, si o reducere cu aproximativ 15% a greutatii, comparativ cu platforma pe care o inlocuieste.

Versiunea 4WD beneficiaza de numeroase functii de asistenta la condus, inclusiv pentru o tractiune excelenta in conditii de iarna. Printre acestea se numara si Sistemul de Asistenta la Coborarea in Panta (Hill Descent Control), care permite controlul vitezei vehiculului si mentinerea unei viteze de 7 km/h, fara a actiona pedala de frana, la coborarea unei pante abrupte, precum si sistemul Grip Control, care permite un demaraj usor in conditii de aderenta scazuta, pe carosabil alunecos, acoperit cu zapada sau noroi, controland cuplul si franarea pentru o actiune eficienta.

Ignis, noul tip de mini crossover creat in Japonia, va fi de asemenea comercializat in Europa si pe celelalte piete internationale.

Distribuie acest articol!