Noul smart fortwo cabrio: Summer in the city
22.03.2016
        
Distribuie acest articol!   

Din aceasta primavara, noul smart fortwo cabrio este pregatit sa intre pe scena auto ca un model emblematic al noii game. smart-ul decapotabil cu doua locuri va fi disponibil la Autoklass Pipera – Centru Autorizat de Vanzari si Service smart incepand cu luna martie 2016. La momentul lansarii sunt disponibile doua variante de motorizare cuplate la transmisia automata twinamic. Variantele cu transmisie manuala urmeaza sa fie lansate in perioada urmatoare. Alaturi de cele trei linii de echipare – passion, prime si proxy – clientii au oportunitatea de a alege dintr-o gama larga de dotari optionale care le vor spori gradul de siguranta si confort.

Trei autoturisme intr-unul singur: la simpla atingere a unui buton, noul smart fortwo cabrio se transforma, din binecunoscutul model cu doua locuri si habitaclu inchis, intr-un autovehicul dotat cu acoperis retractabil din material textil sau intr-un cabriolet veritabil cu plafonul complet pliat. Astfel, experienta de condus in aer liber poate fi adaptata vremii sau dispozitiei soferului. Flexibilitatea oferita de plafonul pliabil „tritop” si de traversele detasabile amplasate pe acoperis reprezinta o caracteristica speciala, insa nu doar in acest segment. In acelasi timp, noul smart fortwo cabrio este singurul cabriolet autentic din clasa sa.

Noul smart fortwo cabrio (cu o lungime de 2,69 m, o latime de 1,66 m si o inaltime de 1,55 m) este usor de recunoscut ca facand parte din noua generatie smart: cel de-al treilea model evidentiaza filosofia de design „FUN.ctional” specifica smart, definita de doi poli – inima si mintea. Limbajul designului este simplu, clar si progresiv. Acesta include conturul tipic cu prelungiri foarte scurte, linii, forme si suprafete clare si, desigur, celula de siguranta tridion. Avand o grila cu design de tip fagure si faruri rombice, aspectul frontal al unui smart este inconfundabil. Stalpul B este mai mic decat cel de la modelul cu habitaclu inchis, iar designul celulei de siguranta tridion este progresiv, oferind noului smart un aspect mai sportiv si concentrat.

Cand soarele rasare dintre nori, soferii smart fortwo cabrio pot reactiona rapid: plafonul din material textil se poate deschide in mod automat in 12 secunde – chiar si cand autoturismul ruleaza cu viteza mare. Cu ajutorul cheii cu trei butoane, plafonul poate fi ridicat si din exteriorul masinii, prin intermediul telecomenzii.

In plus, indepartarea stalpilor laterali ofera o experienta cabrio completa. Acestia pot fi depozitati in interiorul haionului. Cu o suprafata de 1,8 mp, plafonul „tritop” din material textil este cu aproximativ 4% mai mare decat cel al predecesorului sau. Acoperisul exterior este realizat dintr-un material poliacrilic rezistent la lumina, iar interiorul contine un mix de materiale compus din poliester si bumbac. De asemenea, designul este completat de un strat de cauciuc dispus la mijloc. Plafonul are o grosime totala de 20 mm, iar luneta este incalzita si confectionata din sticla.

In prima faza, noul cabrio va fi echipat cu motorizari in trei cilindri de ultima generatie, disponibile in doua versiuni: cu o putere de 71  sau 90 CP. La momentul lansarii, ambele variante de motor dispun de transmisie cu dublu ambreiaj twinamic, iar transmisia manuala cu cinci viteze va fi lansata in perioada urmatoare.

In plus fata de cele trei linii de echipare – passion, prime si proxy – clientii au oportunitatea de a alege dintr-o gama larga de accesorii pentru siguranta si confort, inclusiv noile caracteristici adaugate la ultimul facelift, precum pachetul Urban Style (ce include evazari aripi de culoare neagra si  suspensie coborata). Captivant si de calitate superioara, interiorul smart fortwo cabrio corespunde cu cel al modelului cu habitaclu inchis, ce dispune de trasaturi standard inclusiv doua parasolare cu oglinzi integrate, o consola centrala cu sertar si un suport pentru haine amplasat  in spate. Un deflector de vant este disponibil optional.

Pretul de pornire pentru noul smart fortwo cabrio este de 15.762 euro (pentru versiunea de 71 CP), respectiv de 16.692 euro (pentru cea de 90 CP).

 

Distribuie acest articol!