Elon Musk a dezvaluit Tesla Model 3
04.04.2016
        
Distribuie acest articol!   

Mult asteptata Tesla Model 3 a fost, in sfarsit, dezvaluita, chiar de catre catre Elon Musk in persoana. Va fi comercializata la un pret incepand de la 35.000 de dolari si va oferi o autonomie de 346 km.

Momentul prezentarii a coincis cu deschiderea listelor de rezervari, primele livrari fiind programate pentru finele lui 2017 in Statele Unite, respectiv 2018 pentru Europa. Noul model promite un succes peste asteptari, daca avem in vedere reactia publicului – peste 250.000 de rezervari in doar doua zile si jumatate de la deschiderea listelor!

Model 3 se doreste a fi un automobil mult mai accesibil, in comparatie cu celelalte doua modele Tesla, Model S si Model X, care au preturi incepand de la 70.000 de dolari. Elon Musk s-a declarat multumit de nivelul de echipare, tinand cont ca in cei 35.000 de dolari intra, printre altele, pilotul automat si posibilitatea de reincarcare la "Supercharger", care in momentul lansarii Modelului S, de pilda, era doar optionala.

Tesla Model 3 poate lua la bord pana la 5 persoane adulte si ofera doua spatii pentru bagaje, unul in fata, iar al doilea in spate. Acceleratia 0-100 km/ora se realizeaza in 6 secunde, iar autonomia de 215 mile este calculata dupa standardele americane, mai severe decat cele europene. Totusi, este o autonomie inferioara celei de 550 km oferite de Model S, insa este de asteptat ca si acest aspect sa fie imbunatatit in timp, pe masura ce dezvoltarea automobilului va continua.

Cu noul Model 3, pozitionat in categoria premium a automobilelor de dimensiuni medii, precum Audi A4 si BMW Seria 3, Tesla are o gama completa, cu care va avea sanse reale sa-si atinga obiectivul propus pana in 2020, de 500.000 de unitati vandute anual.

Distribuie acest articol!