Renault a dezvaluit noul Koleos
26.04.2016
        
Distribuie acest articol!   

Desi a pastrat denumirea de la precedenta generatie, noul SUV varf de gama de la Renault este o cu totul alta masina! Prin simpla adoptare a noii identitati vizuale de brand, Koelos a trecut de la designul banal si lipsit de personalitate, la un look dinamic, plin de caracter. In plus, Renault repozitioneaza Koleos drept noul SUV de segment D al marcii.

Noul Renault Koleos a crescut 15 cm in lungime, oferind un spatiu interior generos si un volum pentru bagaje de 624 litri, ce poate ajunge pana la 1.690 litri, cu bancheta spate rabatata. Koleos imparte cu Nissan X-Trail noua platforma tehnica CMF, iar interiorul bine garnisit este foarte apropiat de cel al lui Talisman. Bordul este dominat de imensul touchscreen vertical, dotat cu sistemul R-Link 2. Acest sistem serveste ca un centru de control conectat pentru a coordona functiile multimedia, sistemul de navigatie, functia hands-free, sistemul radio si sistemele de asistenta a soferului. In comparatie cu un sedan traditional, in noul Koleos pozitia de condus este mai inalta cu 150 mm.

Cu o garda la sol de 213 mm si cu unghiurile de atac si de degajare de 19, respectiv 26 grade, noul Koleos promite evadari reusite si pe drumuri mai putin amenajate. La acestea isi va aduce contributia si sistemul de transmisie integrala All-Mode 4×4-i, acelasi ca pe Kadjar, cu trei moduri de lucru.

Ca motorizari, Koleos este disponibil in doua versiuni diesel si doua pe benzina, cu puteri intre 130 si 175 CP, insa pentru moment Renault nu a dat prea multe detalii in aceasta privinta.

Noul Koleos completeaza gama superioara Renault, care include acum crossoverul Espace, limuzina de clasa D Talisman si Talisman Estate. Va fi produs in doua uzine – Busan din Coreea de Sud pentru toate pietele, cu exceptia Chinei, si la Wuhan pentru piata chineza. Ambele fabrici indeplinesc cele mai stricte standarde de calitate impuse de Renault si produc, in acest moment, vehicule ce folosesc platforma CMF-C/D pentru alte marci apartinand Grupului Renault.

Prezentata in premiera mondiala, zilele acestea, in cadrul Salonului de la Beijing, a doua generatie Koleos va fi lansata pe piata europeana la inceputul anului 2017. Noul SUV va fi propus pentru comercializare in 80 de piete.

Distribuie acest articol!