DB 11, o noua referinta in istoria Aston Martin
15.05.2016
        
Distribuie acest articol!   

Cea mai noua aparitie in gama Aston Martin, DB11, si-a facut debutul de curand, la Geneva, si se constituie intr-un simbol pentru constructorul britanic, pentru ca marcheaza lansarea unei noi generatii de modele. „Ne-am propus sa facem cele mai frumoase automobile din lume”, spune presedintele Aston Martin, Andy Palmer, apropo de noul stil al marcii si reinnoirea gamei, care se va produce pana in 2020.

„DB11 este incarnarea absoluta a ceea trebuie sa fie un Aston Martin si am lucrat sustinut pentru ca DB11 sa poata imbina in mod fericit un design exceptional cu cele mai noi tehnologii. Acest model este varful de lance pentru noile proiecte Aston Martin”, mai spune Palmer.

Din perspectiva designului, DB11 vine cu o identitate vizuala noua pentru marca engleza si se distanteaza destul de mult de DB9, modelul pe care il inlocuieste. Jumatatea din spate este surprinzator de seducatoare, gratie impresiei de levitatie pe care o dau liniile parasocurilor in combinatie cu pavilionul arcuit si “umerii” care incadreaza puntea posterioara.

Propulsia este asigurata de un V12 de 5,2 litri biturbo dezvoltat “in house”, de 608 CP si 700 Nm. Transmisia automata ZF cu 8 rapoarte dispune de mai multe moduri – GT, Sport, Sport Plus. Aceasta este reteta celui mai puternic model produs vreodata de Aston Martin, cu logo-ul DB!

Performantele sunt pe masura: 0-100 km/ora in 3,9 secunde si viteza maxima de 322 km/ora. Sasiul, suspensia si directia au fost, la randul lor, reconcepute, iar suspensia adaptiva si sistemele electronice de asistare sunt si ele de generatie noua.

Un mare plus se regaseste si la interior, gratie parteneriatului dintre Aston Martin si Daimler. Constructorul englez beneficiaza de tehnologie de ultima ora – ecran tactil de 12 inch in locul bordului clasic, un alt ecran de 8 inch pentru zona de infodivertisment de pe consola centrala, acesta din urma fiind comandat de pe un touchpad similar cu cel de pe Mercedes Clasa S!

Retine atentia si sistemul de ajutor la parcare, cu o imagine de 360 de grade in jurul masinii, gratie camerelor video exterioare.

Primele exemplare Aston Martin DB11 vor fi livrate clientilor in ultimul trimestru din 2016. In Marea Britanie, pretul anuntat este de 199.000 de euro (circa 155.000 de lire sterline), iar in Germania, de 204.000 de euro.

Save

Save

Distribuie acest articol!