F1, Monaco 2016: Victorie Hamilton
29.05.2016
        
Distribuie acest articol!   

Pilotul Red Bull, Daniel Ricciardo a obtinut primul sau pole position la Monaco, insa succesul de la calificari nu a mai fost repetat si duminica, in cursa.

Anul acesta, Grand Pirx-ul de la Monte Carlo a fost marcat de conditiile meteo schimbatoare, dificile la inceput din cauza ploii, dar si de numeroasele incidente, altfel obisnuite pe celebrul circuit stradal.

Startul a fost dat in spatele safety car-ului, iar pista umeda a dat batai de cap multora, in prima parte. Hamilton a pornit al treilea si a trecut usor de coechipierul sau  Nico Rosberg inca de la inceput. Avea sa se instaleze in pozitia de lider gratie unei singure opriri la boxe, fata de doua, cate a facut australianul de la Red Bull.

Hamilton a trecut in frunte favorizat si de o greseala a mecanicilor lui Ricciardo – primul pit stop s-a prelungit nepermis de mult, irosindu-se circa 10 secunde.

Daniel Ricciardo a terminat al doilea, podiumul fiind completat de Sergio Perez – o performanta remarcabila pentru Force India. Prin victoria de astazi, Hamilton bifeaza a doua sa reusita la Monaco. Totodata, britanicul mai reduce din handicapul pe care in are fata de liderul la zi in ierarhia pilotilor, coechipierul sau de la Mercedes, Nico Rosberg.

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!