Noul BMW Seria 3 Gran Turismo - primele informatii oficiale
03.06.2016
        
Distribuie acest articol!   

BMW se pregateste sa prezinte cel mai nou BMW Seria 3 Gran Turismo. Ca o combinatie intre eleganta unui coupe cu oferta de spatiu interior si pentru portbagaj deosebit de mare, Seria 3 Gran Turismo s-a dezvoltat, de-a lungul ultimilor trei ani, intr-un reper pentru clasa medie. Cele mai mari piete pentru vanzari sunt China, Germania si SUA, iar cei mai multi clienti BMW Seria 3 Gran Turismo sunt noi pentru marca BMW. Noua versiunea a modelului Gran Turismo are o imagine vizibil mai sportiva, iar cele trei motoare pe benzina si cele cinci propulsore diesel din gama ofera o putere semnificativ mai mare. Toate motoarele sunt cu turbocompresor si consuma cu pana la 14% mai putin combustibil. Totodata, interiorul impresioneaza prin materialele de calitate, noua interfata utilizator pentru sistemul de navigatie Professional (cu grafica si organizarea meniurilor preluate de la BMW Seria 7) si o conectivitate mai buna pentru smartphone.

Cu o lungime de 4.824 mm, BMW Seria 3 Gran Turismo este mai lung cu aproape 200 mm fata de ceilalti membri ai gamei BMW Seria 3. Iar acest lucru il duce aproape de zona clasei sedanurilor mari. Aparitia mai sportiva a noului BMW Seria 3 Gran Turismo este data si de farurile LED, disponibile, in premiera, in echiparea standard, pentru faza scurta si cea lunga si de proiectoarele LED pentru ceata. Vizual, automobilul are o postura mai lata pe drum. Iar combinatia de stopuri LED actualizate si linii mai pline de emotie aduce un plus de forta designului partii spate.

Interiorul BMW Seria 3 Gran Turismo ofera o ambianta si mai sofisticata, datorita materialelor si accentelor evoluate. Plusul de crom in jurul comenzilor pentru interior si noile elemente decorative din lemn, culori si variante de tapiterie cu piele duc calitatea perceputa la un nou nivel, in timp ce calitatile tactile si ergonomice ale interiorului au fost imbunatatite suplimentar. Sportivitatea cuplata cu eleganta unui coupe, confortul si comoditatea oferite de cele patru usi, pozitia sezutului ridicata cu 59 mm cu vizibilitate excelenta de jur-imprejur si un sentiment generos de spatiu au fost mereu principalele argumente pentru achizitionarea unui BMW Seria 3 Gran Turismo. Avantajul spatiului este deosebit de convingator in compartimentul din spate, unde clientul este asteptat de trei scaune integrale si spatiu pentru picioare familiar mai degraba pentru un sedan de lux – gratie ampatamentului extins cu 110 mm (acum masoara 2.920 mm). Totodata, hayonul larg ofera acces spre portbagajul care ofera o capacitate ce variaza intre 520 si 1.600 de litri si care permite o utilizare foarte variata.

Cea mai recenta versiune a sistemului de navigatie BMW Professional va fi oferita acum si la BMW Seria 3 Gran Turismo – prima data cand un model de clasa medie dispune de acest sistem. Cele mai importante elemente din meniu sunt afisate intr-un stil clar, cu pictograme, ceea ce face ca operarea sistemului sa fie si mai intuitiva. Conectarea telefoanelor mobile a devenit mai convenabila – acum, smartphone-urile pot fi incarcate si conectate wireless la antena exterioara a automobilului, prin intermediul soclului cu inductie.

Noua generatie de motoare disponibile pentru BMW Seria 3 Gran Turismo ofera niveluri atractive de performante sportive, agilitate si economie. Gama consta din trei motoare pe benzina, complet noi, care dezvolta intre 135 kW/184 CP si 240 kW/326 CP si cinci variante diesel cu puteri cuprinse intre 110 kW/150 CP si 230 kW/313 CP – cu tractiunea clasica, pe puntea spate, sau cu cea integrala BMW xDrive, cu transmisie manuala sau automata Steptronic. Toate motoarele pe benzina, cu patru sau cu sase cilindri, si cele diesel cu patru cilindri provin din familia de propulsoare BMW EfficientDynamics, nou dezvoltata si modulara, si beneficiaza de tehnologia BMW TwinPower Turbo de ultima ora. Odata cu faceliftul BMW Seria 3 Gran Turismo, noi motoare pe benzina isi fac debutul si in aceasta gama de modele. In acelasi timp, noutatea din portofoliul de motorizari diesel este BMW 325d Gran Turismo. Celelalte motoare diesel cu patru cilindri au fost disponibile clientilor inca de la lansarea noii generatii de motoare, in vara anului 2015.

Beneficii considerabile in privinta eficientei au fost realizate prin intermediul noilor motoare, in ciuda unei cresteri a puterii. Reducerea consumului si a emisiilor CO2 variaza intre 4,5% pentru BMW 318d Gran Turismo si 13,8% pentru BMW 320d Gran Turismo. Iar transmisiile manuala si automata imbunatatite suplimentar, functia Auto Start Stop, recuperarea energiei la franare (Brake Energy Regeneration), gestiunea inteligenta a componentelor auxiliare si modul ECO PRO ajuta noul BMW Seria 3 Gran Turismo sa stabileasca un punct de reper in ceea ce priveste economia de combustibil si emisiile.

BMW 320i Gran Turismo, 318d Gran Turismo si 320d Gran Turismo dispun standard de transmisia manuala cu sase trepte, dar optional pot fi comandate si cu varianta automata, Steptronic cu opt trepte. Toate celelalte variante de motorizare sunt echipate standard cu transmisie automata. Aceasta inseamna ca alte trei variante ale automobilului (BMW 330i Gran Turismo, BMW 340i Gran Turismo si BMW 325d Gran Turismo) sunt oferite exclusiv cu transmisia Steptronic eficienta in comparatie cu modelul actual. Imbunatatirile privind eficienta, extinderea raporturilor si reducerea patinarii convertorului in timpul schimbarii treptelor aduc o scadere de aproape trei procente a consumului si emisiilor CO2. In acelasi timp, clientii vor fi recompensati cu o crestere a confortului de condus si de schimbare a vitezelor.

Toate variantele cu motorizare pe benzina ale BMW Seria 3 Gran Turismo si versiunile diesel BMW 320d Gran Turismo si BMW 330d Gran Turismo pot fi comandate, optional, cu sistem de tractiune integrala BMW xDrive. BMW 335d xDrive Gran Turismo este echipat standard cu tehnologia de tractiune integrala. Astfel, pentru BMW Seria 3 Gran Turismo sunt disponibile 18 configuratii de motor, transmisie si tractiune.

Clientii BMW Seria 3 Gran Turismo pot opta intre variantele Sport Line, Luxury Line si M Sport. Culoarea Estoril Blue este disponibila exclusiv pentru modelele M Sport. BMW Seria 3 Gran Turismo este echipat standard cu o selectie vasta de echipamente care include control automat al aerului conditionat, Servotronic, sase airbaguri, faruri LED pentru faza scurta si cea lunga, proiectoare LED pentru ceata, ecran color high-resolution cu controler iDrive, facilitate hands-free pentru apeluri telefonice – inclusiv port USB si streaming audio prin Bluetooth – si volan multifunctional imbracat in piele. Libertatea mai mare cu combinatiile de echipamente pentru interior si exterior deschide o gama mai larga de posibilitati pentru clienti. Sunt disponibile doua culori metalizate noi, precum si trei designuri noi pentru jante, dar si variante suplimentare de tapiterie si benzi decorative pentru interior.

 

Save

Distribuie acest articol!