BMW i3 cu autonomie pana la 300 km, disponibil si in Romania
15.07.2016
        
Distribuie acest articol!   

BMW i3 primeste din aceasta luna o noua versiune de baterie care ridica autonomia pana la 300 km. Noul model poate fi comandat pe piata din Romania la un pret de 37.080 euro cu TVA si beneficiaza de o sustinere prin programul guvernamental Rabla Plus de 4.500 euro la pretul cu TVA. Primele livrari sunt asteptate pentru luna august.

Noul model BMW i3 vine cu o baterie care, desi nu creste in volum si este integrata perfect in caroseria noului BMW i3, ofera o capacitate crescuta de la 21,6 kWh la 33,2 kWh (din care disponibili sunt 27,2 kWh). Aceasta asigura o autonomie de aproximativ 200 km in condus cotidian sau pana la 300 km in regim de condus economic, astfel ca BMW i3 este acum modelul electric cu cea mai buna autonomie in oferta de pe piata romaneasca si care poate beneficia de programul Rabla Plus.

“Mai multe teste de presa din Romania au aratat ca se pot obtine valori de autonomie si consum la nivelul sau chiar mai bune decat cele masurate in ciclul de teste european NDEC. Aceste rezultate sunt un argument foarte valoros pentru noi in ceea ce priveste autonomia BMW i3 in conditii reale, specifice experientei din Romania. Trebuie tinut insa cont ca vremea, temperatura exterioara, calitatea pneurilor si stilul de condus sunt toti factori care pot influenta semnificativ distanta parcursa cu bateria incarcata”, explica Dana Popescu, brand manager BMW i Romania.

Cresterea cu aproximativ 50% a capacitatii bateriei vine si cu imbunatatiri ale sistemului, astfel ca noul BMW i3, cu un consum masurat in ciclul European NDEC de 12,6 kWh/100 km, este cel mai eficient model din segment. La toate acestea se adauga o acceleratie 0-100 km/h in numai 7,3 secunde si un comportament dinamic excelent, totul asigurand BMW i3 ca lider atat din perspectiva autonomiei, consumului si eficientei, cat si a experientei de condus.

“Cu un model dezvoltat de la zero si cu solutii precum utilizarea fibrei de carbon, avem un pachet unic, foarte valoros de tehnologii. Acestea ne ajuta sa oferim un produs fara egal – BMW i3 este acum modelul electric cel mai rapid, cel mai eficient si care asigura cea mai mare autonomie, disponibil pe piata din Romania. Daca la aceasta adaugam un pret competitiv, la nivelul modelelor non-premium din segment, un program de finantare foarte flexibil, BMW Select, cu asigurarea valorii de revanzare, putem spune cu incredere ca BMW i3 este cel mai important model electric disponibil pe piata din Romania”, declara Dana Popescu.

In timp ce puterea maxima de incarcare de la o sursa de curent continuu ramane de 50 kW, pentru modelele cu baterie marita, puterea de incarcare de la o sursa de curent alternativ a crescut la 11 kWh (fata de 7,4 kWh). Aceasta a dus si la actualizarea ofertei de solutii de statii de incarcare casnice pentru o putere corespunzatoare. Totodata, clientii de BMW i au la dispozitie servicii de consultanta si instalare, asigurate printr-un partener extern, compania TIAB, cu foarte multa experienta nationala si internationala in domeniul instalatiilor electrice.

Versiunea cu baterie de 60 Ah sau 21,6 kWh se poate dovedi in continuare o alternativa mai interesanta pentru cei care acasa nu dispun de solutii de incarcare rapida. O priza casnica ofera o putere maxima de 2,6 kWh, ceea ce asigura o incarcare totala a bateriei in aproximativ 10 ore, astfel ca bateria de 21,6 kWh se dovedeste solutia ideala pentru o „incarcare peste noapte” de la o priza normala.

Oferta de modele BMW i3 include doua modele complet electrice cu baterii de capacitati diferite. La acestea se adauga doua modele care dispun de un sistem de tip „range extender” (un motor pe benzina care antreneaza un generator pentru productia de energie la bord) care adauga un plus de autonomie si asigura o flexibilitate mai buna la deplasari pe distante mari prin mentinerea nivelului de incarcare al bateriei.

Distribuie acest articol!