Fabio Barone revine pe Transfagarasan, pentru Sibiu Rally Challenge
15.07.2016
        
Distribuie acest articol!   

Fabio Barone, pilotul italian care a stabilit primul record de viteza pe Transfagarasan in 2015, va reveni pe celebrul drum din Romania la Sibiu Rally Challenge. De data aceasta la volanul unei masini clasice.

Dupa ce a stabilit anul trecut primul record deviteza pe Transfagarasan in cadrul evenimentului “Transfagarasan Speed World Record”, Fabio Barone revine pe cel mai spectaculos drum din Romania pentru Sibiu Rally Challenge, competitie dedicata vehiculor istorice.

“La mai putin de un an de la evenimentul de pe Transfagarasan am primit invitatia de a reveni in Transilvania, o zona fermecatoare si plina de cultura, cu o istorie bogata. Am acceptat imediat invitatia si voi particpa cu o mare placere la acest eveniment”, a spus Fabio Barone, care va lua startul cu un model clasic Ferrari Testarossa. 

Pilotul italian este in faza de pregatire pentru stabilirea unui alt record spectaculos in China (“China Speed World Record”), aceasta fiind iarasi o provocare pe care niciun alt pilot nu a mai incercat-o. Dar pana atunci, Fabio Barone va concura din nou pe Transfagarasan.

„Transfagarasanul mi-a daruit emotii unice menite sa ma insoteasca de-a lungul vietii si tocmai de accea am acceptat imediat provocarea de a reveni aici tot cu un model Ferrari. Sunt sigur ca aceasta competitie va ajunge foarte curand una de renume la nivel mondial si as vrea sa multumesc doamnei Ioana Podosu, seful Biroului National de Promovare Turistica al Romaniei la Roma, pentru ca am putut sa descopar aceasta tara minunata”, a continuat Fabio Barone.

La eveniment vor participa mai multi membri ai clubului Ferrari Club Passione Rossa de la Roma, care vor concura pe modele Ferrari Testarossa si Ferrari 308 GTS.

„In 2015, alaturi de Ferrari Club Passione Rossa de la Roma, cel mai mare club al proprietarilor de masini Ferrari din Italia, am fost implicata in organizarea primului record mondial de viteza in urcare pe Transfagarasan, eveniment de mare succes intitulat Transfagarasan Speed World Record. Cu aceasta ocazie, pilotul Fabio Barone a scris istorie si a lasat o amprenta importanta pentru pasionatii de automobilism, menita sa stimuleze si pe alti iubitori de adrenalina catre Romania, catre Transilvania si Transfarasan. Am avut onoarea sa fiu prima persoana care a luat cunostinta de acest proiect si am fost direct implicata in implementarea lui. Ma bucura foarte mult ca evenimentul de anul trecut va avea o continuare si ca pilotul italian Fabio Barone, alaturi de echipa sa, va participa in 2016 la Sibiu Rally Challenge cu doua masini Ferrari de colectie. Este o reusita bazata pe o colaborare de exceptie intre Biroul National de Promovare Turistica al Romaniei in Italia, Clubul Passione Rossa si organizatorii raliului. Prin acest eveniment, Romania ocupa un loc important pe harta destinatiilor promotoare de evenimente de acest gen”, a spus si Ioana Podosu, seful Biroului National de Promovare Turistica al Romaniei la Roma.

Timp de doua zile, concurenti vor descoperi un traseu spectaculos si plin de provocari in competitia care pune acum orasul Sibiu si pe harta celor mai importante evenimente internationale dedicate masinillor istorice si a masinilor de curse care au scris istorie in lumea sporturilor cu motor.

Sibiu Rally Challenge va incepe de joi, 18 august, de la ora 19,00, cu o sesiune de antrenamente si startul festiv in centrul orasului. Ziua de vineri, 19 august, va incepe la ora 10,30, cu prezentarea oficiala a echipajelor, urmand ca startul sa se dea la ora 12,30, din Piata Mare a orasului Sibiu. Sambata, 20 august, startul este programat pentru ora 08,00, iar festivitatea va avea loc la ora 21,00, tot in Piata Mare a orasului.

Sibiu Rally Challenge se va desfasura in perioada 18-20 august si este un festival dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor care se desfasoara sub egida Federatiei Internationale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club Romania (RCR) si Automobil Clubul Roman (ACR).

Distribuie acest articol!