Noul Ford Ka se va lansa la toamna
04.07.2016
        
Distribuie acest articol!   

Micul Ka de la Ford va fi relansat pana la finele anului, noua generatie urmand sa fie mai lunga cu 30 cm si la un pret de plecare situat sub pragul de 10.000 de euro. Va fi cel mai accesibil model din gama Ford, “coleg” de segment B cu Fiesta. Acesta din urma va fi relansat abia anul viitor, iar noua generatie va fi repozitionata spre limita superioara a segmentului.

Foarte apropiat de conceptul prezentat in 2013, noul Ka+, cum a fost redenumit, se apropie de Fiesta, de la care preia si platforma tehnica si fata de care este mai scurt cu doar 4 cm. Prin acest “+” din nume, Ford subliniaza plusul de avantaje conferit de noua generatie Ka, in conditiile mentinerii unui pret competitiv.

Gratie dimensiunilor in crestere, Ka+ ofera un spatiu interior mai generos si posibilitatea de a lua la bord 5 persoane. Portbagajul are un volum de 270 litri, care poate creste prin rabatarea banchetei spate.

Ford a lucrat la capitolele securitate (prin utilizarea de otel special), insonorizare si confort (scaune fata mai confortabile si spatiu mai generos pentru genunchi, in spate). Noul Ka+ sta bine si la capitolul echipare – aer conditionat inca de la versiunea de baza, comanda vocala pentru aplicatiile de smartphone si limitator de viteza programabil.

Va avea si o versiune in 5 usi si va beneficia de un benzinar de 1,2 litri Duratec ce consuma in medie 5,0 litri/100 km si emite 114 g de CO2/km.

Asamblat in prezent la uzina FIAT din Polonia, alaturi de FIAT 500, Ford Ka va fi produs si intr-o a doua uzina, in India.

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!