A doua generatie Audi Q5 - mai usoara, mai puternica, mai mare, mai rafinata
06.10.2016
        
Distribuie acest articol!   

Audi a dezvaluit, zilele trecute, in cadrul Salonului de la Paris, cea de-a doua generatie a SUV-ului Q5. Polivalent si rafinat, noul Q5 adopta noul trend de design al marcii, care renunta in parte la formele rotunjite, in favoarea muchiilor si unghiurilor. Liniile mai pronuntate sunt completate de semnatura luminoasa mai fina, cu lumini LED simple sau cu sistem adaptiv Matrix LED.

A doua generatie Q5 a crescut putin in dimensiuni exterioare si masoara 4,66 m lungime (cu 3 cm in plus fata de prima generatie) si 1,89 m latime, cu un ampatament de 2,82 m (+1 cm). Audi promite cel mai mare spatiu interior din categorie pentru pasageri, in timp ce portbagajul are minimum 550 litri (cu 10 mai mult fata de primul Q5) si poate ajunge pana la 1.550 litri cu bancheta spate rabatata.

Cele cinci motorizari propuse la momentul lansarii au un plus de putere: “clasicul” 2.0 TDI de 150, 163 si 190 CP si un 3.0 V6 TDI revizuit, de 286 CP si 620 Nm. Oferta pe benzina este asigurata doar de un 2.0 TFSI de 252 CP. Nu lipseste optiunea quattro, cu o cutie de viteze manuala in 6 trepte, S tronic in 7 trepte sau Tiptronic cu 8 viteze.

Noul Q5 a scazut in greutata cu 90 kg in raport cu vechea versiune si dispune de o noua suspensie pneumatica optionala, cu cinci trepte pentru garda la sol. In dotarea standard exista sapte moduri de rulare, dintre care doua dedicate drumurilor dificile – lift/offroad si allroad.

Ca toate celelalte aparitii recente din gama Audi, noul Q5 poate beneficia optional de tabloul de bord digital denumit “virtual cockpit”, de sistemul de info-divertisment MMI in versiune “plus”, dotata cu un ecran tactil de 8,3 inch, touchpad si recunoastere a comenzilor gestuale. Evident, lista dotarilor este completata cu o lunga insiruire de sisteme inteligente de asistare la condus.

Lansarea comerciala este prevazuta pentru inceputul anului 2017. In Germania, pretul de plecare este de 45.100 de euro.

Distribuie acest articol!