Renault lanseaza noul Megane Sedan
11.10.2016
        
Distribuie acest articol!   

Renault completeaza oferta sa in segmentul C si lanseaza noul Megane Sedan in Romania. Un model legendar pe piata romaneasca, inregistrand un volum de 35.000 unitati de la prima sa versiune, Megane Sedan a fost prezentat la Salonul de la Paris. Noua generatie adopta un design dinamic dar elegant si ofera un pachet tehnologic unic, caracteristic modelelor din segmentele superioare.

Avand la baza platforma modulara CMF C / D, varianta sedan a fost gandita, proiectata si dezvoltata in paralel cu versiunea hatch, lansata la inceputul anului 2016. Astfel, aceasta beneficiaza de calitatile dinamice (sasiu, tren de rulare, gama de motoare), confortul si tehnologia versiunii cu cinci usi. Interiorul este spatios si confortabil pentru toti pasagerii, iar portbagajul ofera un volum impresionant de pana la 550 litri.

Cu designul sau dinamic si seria de echipamente si tehnologii de segment superior, noul model vine cu o propunere inovatoare care ii permite sa se pozitioneze ca punct de reper in categoria berlinelor compacte. Insa noul Megane Sedan este mult mai mult decat o versiune cu patru usi a modelului, acesta se distinge de concurentii sai prin proportiile sale si designul ce se apropie de silueta unui coupe. 

Ca performanta unica in segmentul berlinelor compacte, noul Megane Sedan ofera o trapa din sticla panoramica, ce permite patrunderea luminii naturale in habitaclu atat catre pasagerii din fata, cat si catre cei din spate. Vazut din exterior, acoperisul panoramic creeaza o legatura intre parbriz si luneta si subliniaza designul rafinat.

Noul model mosteneste multe elemente stilistice de la versiunea hatch, care ii permit sa se diferentieze de restul modelelor din segment. Proportiile sale deseneaza o silueta eleganta, iar identitatea luminoasa specifica blocurilor optice fata, in forma literei C, contribuie la aspectul dinamic al modelului.

Pe versiunile superioare, Noul Megane Sedan dispune de blocuri optice dotate cu tehnologie LED Pure Vision, ce comuta automat intre functia de autostrada / oras si lumini de zi 3D  cu tehnologia Edge Light. 

Versiunea sedan propune, de asemenea, sistemul multimedia R-LINK 2, un adevarat centru de comanda cu un touchscreen de 8,7 inch. Unic in segment, ecranul ofera un confort similar utilizarii unui smartphone sau a unei tablete. Tehnologia inclusa in sistemul Multi-Sense permite personalizarea comportamentului masinii, cu ajutorul a patru moduri pre-programate: Neutru, Sport, Confort, Eco si un mod „Perso” care poate fi setat de catre sofer. Fiecare mod, accesibil din sistemul multimedia R-LINK 2 sau direct de pe consola centrala, gestioneaza raspunsul motorului, schimbarea de viteze a cutiei EDC, optiunile de confort ale habitaclului, ambianta luminoasa si variatia efortului volanului. Pachetul cu sisteme de asistenta la condus, toate moderne si usor de utilizat, este completat de un sistem de tip head-up display,  care asigura un plus de siguranta si confort.

Noul Megane Sedan ofera in functie de versiunea de echipare si beneficii care fac viata mai usoara, ca de exemplu Easy Trunk Access (ETA) – un sistem unic in segment pentru deschiderea hands-free a portbagajului, prin detectarea miscarii piciorului sub bara de protectie spate, climatizarea automata si volanul incalzit.

Noul Megane Sedan propune o gama larga de motorizari: Energy 1.5 dCi 90 cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte, Energy 1.5 dCi 110 cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte, Energy 1.5 dCi 110 EDC cu transmisia automata cu dublu ambreiaj EDC cu 6 trepte, Energy 1.6 dCi 130 cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte si Sce 115 cu o cutie de viteze manuala cu 5 trepte.

Pretul de plecare pentru Romania este de 14.800 euro (cu TVA).

Save

Save

Distribuie acest articol!